Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Μυστική συνάντηση στον ΟΛΘ

Μυστική συνάντηση είχαν χθες στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, οι πρόεδροι τριών εκ των βασικότερων παραγωγικών φορέων της περιοχής, με τη διοίκηση της ΟΛΘ, για να εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση γύρω από το θέμα της υπολειτουργίας του λιμανιού της πόλης στους τελευταίους σχεδόν τέσσερις μήνες.

Η συνάντηση έγινε στη «σκιά» της οξείας διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους φορείς και τη διοίκηση της ΟΛΘ, μέσω της ανταλλαγής σκληρών ανακοινώσεων και εξώδικων διαμαρτυριών.
Την ισχυρότερη πίεση, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να άσκησε ο κ.Μπακατσέλος, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, μία μόλις εβδομάδα πριν το Πάσχα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπακατσέλος λέγεται ότι αναφέρθηκε σε αγανακτισμένους εμπόρους οι οποίοι αναμένουν επί ματαίω τα containers με τα εμπορεύματά τους ή σε άλλες περιπτώσεις τα «ψάχνουν» σε λιμάνια της Μεσογείου, δεδομένου ότι τα πλοία που τα μετέφεραν, τελικώς, δεν «έπιασαν» στη Θεσσαλονίκη.
Ζημιές
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των προέδρων του ΣΒΒΕ και του ΣΕΒΕ, οι οποίοι επανέλαβαν τα περί καθυστερήσεων στη παραλαβή και εξαγωγή εμπορευμάτων, στις ζημίες που προκαλεί η κατάσταση αυτή και στους κινδύνους απώλειας πελατών και συνολικών αγορών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία όλης της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας λόγω μη ανταπόκρισης στις συμβατικές υποχρεώσεις συνεργασίας που έχουν αναλάβει. Τα παράπονα των παραγωγικών φορέων εισακούστηκαν με στωικότητα από τη διοίκηση της ΟΛΘ, αλλά δεν έμειναν αναπάντητα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Γ. Τσάρας επανέλαβε τα επιχειρήματα ότι η διοίκηση πράττει ό,τι περνά από το χέρι της για να διευκολύνει την κατάσταση, παρουσίασε τα στοιχεία της ΟΛΘ για το μέσο χρόνο αναμονής σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση των πλοίων και κατέστησε σαφές πως όσο εξακολουθούν οι εργαζόμενοι να απέχουν από τις υπερωρίες, καθώς και την εργασία κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, δεν πρόκειται να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση.

Πηγή :Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: