Σάββατο 12 Απριλίου 2008

ΟΛΘ: Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι !!

Σε βίαιη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και της αγοράς οδηγεί η παραχώρηση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) σε ιδιώτες σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις
Παράλληλα κάνουν λόγο για παραχωρήσεις των ΣΕΜΠΟ με προχειρότητα και χωρίς προετοιμασία. “Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ των ΟΛΘ και ΟΛΠ πήρε παράταση, γιατί οι κοινοπραξίες δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα”, τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος χειριστών μηχανημάτων εργαζομένων στον ΟΛΘ και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Σπανόπουλος.
Μάλιστα, όπως προανήγγειλε η αντιπρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων στον ΟΛΘ Φανή Γουργούρη, την ερχόμενη εβδομάδα οι συνδικαλιστές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης παραχώρησης. Ο κ. Σπανόπουλος δήλωσε την αντίθεσή του για την απόφαση του ναυτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΠ. “Τα ναυτοδικεία είναι αναρμόδια να εξετάζουν τη νομιμότητα των απεργιών”, σημείωσε. Αναφερόμενη η κ. Γουργούρη στη διαμάχη και στην ανταλλαγή εξώδικων μεταξύ της διοίκησης του ΟΛΘ και των Συνδέσμων Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι η διοίκηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν αντιμετώπισε με σχέδιο τις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην αγορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων το Φεβρουάριο μειώθηκε κατά 27%.
Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στις 16 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνονται μουσική συναυλία και συλλαλητήριο.
Πηγή:Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: