Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΟΛΠ: Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους μνηστήρες

Αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη, 13 Μαρτίου, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, το οποίο θα αποφασίσει παράταση 45 ημερών στον διαγωνισμό παραχώρησης του εμπορευματικού του σταθμού σε ιδιώτες. Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Ν. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκη για την εξέλιξη της διαδικασίας. Την ίδια στιγμή εντείνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων ομίλων για τον σχηματισμό των κοινοπρακτικών σχημάτων που θα καταθέσουν οικονομικές προσφορές και σιγά - σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά τους τελικούς διεκδικητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του διαγωνισμού του ΟΛΠ φαίνεται να μένει, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, ο όμιλος της Dubai Ports World, που ήταν ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες».
Κοινοπραξίες
Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι η DPW θα δώσει το παρόν στον αντίστοιχο διαγωνισμό του ΟΛΘ και αποδίδουν την πιθανή αποχώρηση από εκείνον του ΟΛΠ στη μη επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κοινοπραξίας με μεγάλη ευρωπαϊκή ναυτιλιακή εταιρεία.
Από την άλλη πλευρά πολύ κοντά στη συγκρότηση κοινοπραξίας βρίσκονται, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες τρεις από τους ομίλους που παρέλαβαν τη διακήρυξη του διαγωνισμού. Πρόκειται για ένα σχήμα που φαίνεται να περιλαμβάνει την κινεζική Cosco, τη δανέζικη Maersk και την Hutchison με έδρα το Χονγκ - Κονγκ. Εντός του διαγωνισμού εκτιμάται ότι παραμένουν επίσης η PSA και η κατασκευαστική ισπανική εταιρεία Dragados. Το Δ.Σ. του οργανισμού πρόκειται την Πέμπτη να αποφασίσει τη μετάθεση της κατάθεσης των οικονομικών προσφορών από τις 18 Μαρτίου, την Παρασκευή 2 Μαϊου.
Πηγή:Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: