Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ψάχνει καλύτερη... δικαστίνα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

Επανεξέταση της αίτησής της να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η νέα κινητοποίηση των υπαλλήλων και λιμενεργατών του ΟΛΠ ζητεί με έφεσή της η διοίκηση του Οργανισμού, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε νόμιμες τις κινητοποιήσεις των 2.000 εργαζομένων στους εμπορευματικούς σταθμούς ΟΛΠ και ΟΛΘ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δύο εμπορικών λιμένων
Οι κινητοποιήσεις «μπήκαν» ήδη στον 3ο μήνα, με τους εργαζομένους του Ν. Ικονίου να απέχουν καθημερινά, με απόφαση της ΟΜΥΛΕ, από υπερωρίες και εργασία τα Σαββατοκύριακα, ενώ την ίδια απεργιακή τακτική ακολουθούν και οι 500 συνάδελφοί τους στο ΣΕΜΠΟ Θεσσαλονίκης. Από την έναρξη των κινητοποιήσεων στις αρχές του έτους οι απώλειες (50.000 conteiners) φτάνουν για τον ΟΛΠ τα 15.000.000 ευρώ, ενώ μειώθηκε και η «κίνηση» στο Car Terminal του Κερατσινίου, λόγω της «λευκής απεργίας» των εργαζομένων και της αναζήτησης άλλων μεσογειακών λιμένων, από τις διεθνείς μεταφορικές εταιρείες.
Κύκλοι του ΟΛΠ υποστηρίζουν ότι στο δίμηνο των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων στο Car Terminal δεν εκφορτώθηκαν 6.000 αυτοκίνητα (τα περισσότερα προορίζονταν για χώρες των Βαλκανίων) και εταιρείες όπως η ισραηλινή ΖΙΜ, η κινεζική COSCO και η Maersk μετέφεραν σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου περισσότερα από 20.000 conteiners.
11.000 στον Αστακό
Αντίθετα, κερδισμένη είναι η ιδιοκτησία του λιμανιού στον Αστακό, όπου στο εν λόγω διάστημα εκφορτώθηκαν περισσότερα από 11.000 conteiners, ενώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2007 η κίνηση ήταν μηδενική. Οι διοικήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ χαρακτηρίζουν παράνομη τη δραστηριότητα αυτού του λιμανιού, γιατί δεν διαθέτει, τουλάχιστον επίσημα, την απαιτούμενη άδεια -έχει τοπική «εμβέλεια»- για φορτοεκφορτώσεις conteiners με προορισμό κοντινές πόλεις και όχι για όλη την Ελλάδα και για χώρες του εξωτερικού.
ΕΒΕΘ κατά ΟΛΘ
Εν τω μεταξύ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προτείνει στα μέλη του να αποστείλουν εξώδικες επιστολές προς τον ΟΛΘ για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τη δυσλειτουργία του λιμανιού, ως πίεση για την αποκατάσταση της κανονικής του λειτουργίας.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: