Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Παράταση ενός μηνός για το διαγωνισμό

Σε μετάθεση κατά ένα μήνα των ημερομηνιών κατάθεσης των οικονομικών προσφορών στους διαγωνισμούς του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι πιθανό να προχωρήσουν οι διοικήσεις των δύο Οργανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους βασικούς «παίκτες» στις δύο διαδικασίες έχουν ζητήσει προφορικά τη μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών έως και κατά δύο μήνες, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις στο πλήθος των ερωτημάτων που θέτουν προς τους δύο Οργανισμούς και στη συνέχεια να συντάξουν τις οικονομικές τους προσφορές. Οπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, οι οικονομικές προσφορές για τον ΟΛΠ θα ανοίξουν στις 19 Μαρτίου και για τον ΟΛΘ στις 20 Μαρτίου.
Εγγράφως
Η διοίκηση του ΟΛΠ φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταθέσει για τις 19 Απριλίου το άνοιγμα των φακέλων των υποψήφιων παραχωρησιούχων, εφόσον ζητηθεί αναβολή εγγράφως από δύο τουλάχιστον συμμετέχοντες στη διαδικασία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον τους για τον εμπορευματικό σταθμό του ΟΛΠ έχουν επιβεβαιώσει μέχρι τώρα τέσσερις με πέντε διεθνείς όμιλοι. Πρόκειται για τον ημικρατικό κινεζικό όμιλο της Cosco, τη Dubai Ports World, τον δανέζικο όμιλο της Maersk, τον διαχειριστή λιμένων Hutchison, ενώ ενδιαφέρον επιδεικνύει τις τελευταίες μέρες και η PSA (Σιγκαπούρη). Σύμφωνα με κύκλους της ναυτιλιακής αγοράς, αναμένεται ότι τελικά δύο κοινοπραξίες θα εμφανιστούν στον διαγωνισμό του ΟΛΠ, εκ των οποίων στη μία αναμένεται μετά βεβαιότητας να συμμετέχει η Cosco. Οπως προβλέπεται από τη διακήρυξη του διαγωνισμού, ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει να εξυπηρετεί και τη σύμβαση της ΜSC-του μεγαλύτερου σήμερα πελάτη στο λιμάνι του Πειραιά- με τον ΟΛΠ, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι το 2012.
Πηγή:Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: