Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Τρίζουν μικρές και μεγάλες καρέκλες για ΟΛΠ και ΟΛΘ

Μειωμένα θα είναι τελικά τα τέλη αποθήκευσης των ΟΛΠ και ΟΛΘ που θα κληθούν να καταβάλουν στα ταμεία των οργανισμών οι εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών.
Οι εταιρείες αυτές από τις αρχές του 2008, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων και λιμενεργατών, βλέπουν τα υπό παράδοση κοντέινέρ τους να παραμένουν «αμανάτι» στις αποθήκες των δύο εμπορικών λιμανιών της χώρας.Το πράσινο φως για τις εκπτώσεις «άναψε» για τους ΟΛΠ και ΟΛΘ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης. Από τη Ν. Υόρκη, όπου βρίσκεται, σε τηλεφωνική συνομιλία με τους διευθύνοντες συμβούλους Νίκο Αναστασόπουλο του ΟΛΠ και Γιάννη Τσάρα έκανε σαφές ότι τα όποια «αποθηκευτικά» δεν πρέπει να «γονατίσουν», όπως είπε χαρακτηριστικά, την αγορά και τους ανθρώπους της.Οι επικείμενες εκπτώσεις, που θα αφορούν μόνο και αποκλειστικά την περίοδο των κινητοποιήσεων του προσωπικού (υπάλληλοι, λιμενεργάτες), θα φτάσουν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έως και 80% στα ποσά για τα τέλη αποθήκευσης που θα πρέπει να καταβάλουν οι μεταφορικές εταιρείες, ενώ την επικύρωσή τους θα κάνουν τα διοικητικά συμβούλια των ΟΛΠ και ΟΛΘ που θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες, ύστερα από την εισήγηση των κ. Αναστασόπουλου και Τσάρα, οι οποίοι ήδη έχουν εξασφαλίσει την υπουργική εντολή.Αμετακίνητοι στις κινητοποιήσεις τους για ολόκληρο τον Φεβρουάριο (αποχή από υπερωρίες και εργασία τα Σαββατοκύριακα) είναι οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι των δύο οργανισμών, οι οποίοι στις 13 Φεβρουαρίου συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με την κατάθεση του σχεδίου νόμου από τον κ. Βουλγαράκη συνεδριάζουν τα Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών Ελλάδας προκειμένου να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις.Οπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές των λιμενεργατών, οι αποφάσεις των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων θα «επισφραγίσουν» και νέες κινητοποιήσεις για τον μήνα Μάρτιο.
Αν οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι του ΟΛΠ και του ΟΛΘ αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, και μάλιστα με τη μορφή των απεργιών, και τον επόμενο μήνα τότε είναι σίγουρο ότι «τρίζουν» οι καρέκλες των διορισμένων από την κυβέρνηση διευθυνόντων συμβούλων Ν. Αναστασόπουλου και Γιάννη Τσάρα, ενώ ευθύνη θα έχει και ο Γ. Βουλγαράκης, όπως έγινε και με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, παρά τη στήριξη που έχει, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα, από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Αν οι απεργίες συνεχιστούν και τον Μάρτιο τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τον υπουργό.
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι χθες ολοκληρώθηκε η παραλαβή των φακέλων της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού από τις ανάδοχες εταιρείες, οι οποίες για την απόκτηση καταβάλλουν ως εγγύηση το ποσό των 4.000 ευρώ.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: