Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ζητεί να κηρυχθούν παράνομες

ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ αίθουσες τελικά θα λύσουν τις διαφορές τους οι διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην εταιρεία. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ν», η διοίκηση του ΟΛΠ κατάθεσε, χθες το πρωί, αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν τους εργαζομένους, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις τους, που συνεχίζονται για τρίτο μήνα.
Η εκδίκαση της υπόθεσης γίνεται σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, ενώ, μιάμιση ώρα πριν, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να επιχειρηματολογήσει υπέρ των κινητοποιήσεων και κατά της πρόθεσης της διοίκησης του ΟΛΠ να παραχωρήσει με διαγωνισμό τους δύο από τους τρεις προβλήτες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων σε ιδιώτες. Η ΟΛΠ Α.Ε. στρέφεται κατά της ΟΜΥΛΕ, της ΟΦΕ, της Ενωσης Λιμενεργατών του Συνδέσμου Εποπτών και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Ζητεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές και να διαταχθούν οι οργανώσεις να τις διακόψουν.
Οι ζημιές
Ο ΟΛΠ υποστηρίζει ότι, μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, οι απώλειες σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων φτάνουν τις 45.000 στα εισαγωγής και εξαγωγής, τις 40.000 στα κενά και τις 35.000 στα transit. Μαζί με τις απώλειες στο car terminal, ο ΟΛΠ υπολογίζει τις απώλειές του στα 14 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα επισημαίνει και τις επιπτώσεις στις εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις.
Η στάση της ΟΜΥΛΕ
«Η διοίκηση του ΟΛΠ, αντί να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα για τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει το επιχειρούμενο ξεπούλημα για τους εργαζομένους και την εθνική οικονομία, προχώρησε σε απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα μας», αναφέρει η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει:
«Προσέφυγε στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρύξει τον αγώνα μας παράνομο και καταχρηστικό. Το δ.σ. ΟΜΥΛΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να καλέσει τους εργαζομένους στον ΟΛΠ σε στάση εργασίας 11.30 π.μ. έως 15.00 μ.μ. (σήμερα), προκειμένου να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Με ενότητα θα απαντήσουμε και σε αυτήν την πρόκληση».
Συνέχεια στην Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: