Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

ΟΛΠ- ΟΛΘ:Αρρυθμίες από τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια

Κατά 40% έχει μειωθεί ο ρυθμός διακίνησης κοντέινερ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης προς την εσωτερική αγορά λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που αντιδρούν στις παραχωρήσεις των ΣΕΜΠΟ.
Οι εξαγωγείς έχουν σταματήσει να αποστέλλουν φορτία στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη καθώς οι διεθνείς ναυτιλιακές γραμμές έχουν ακυρώσει τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις πλοίων τους, σε μονάδες παραγωγής επιτείνοντας τα προβλήματα από την έλλειψη πρώτων υλών ενώ αυξάνεται η ανησυχία για την εμφάνιση κερδοσκοπίας στην αγορά.
Λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των φορτίων εμπορικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες επιβαρύνονται με το κόστος των αυξημένων αποθήκευτρων στα δύο λιμάνια, θέμα για το οποίο αναμένεται να δώσει σήμερα κάποιες απαντήσεις ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Ν. Αναστασόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, χθες στο ΣΕΜΠΟ υπήρχαν 6.000 κοντέινερ από 9.000 την προηγούμενη εβδομάδα ενώ σε ημερήσια βάση περί τα 600 κοντέινερ εξέρχονται από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων έναντι 1.000 που εξέρχονται όταν το λιμάνι δουλεύει σε κανονικούς ρυθμούς.
Η διοίκηση του ΟΛΠ απέστειλε σε ..............................
Συνέχεια του πολύ καλού ρεπορταζ στην Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: