Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Εκνευρισμός στο λιμάνι !


Οσο γεμίζουν οι ντόκοι τόσο ανάβουν τα πνεύματα στο λιμάνι.


Με απειλές για άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των λιμενεργατών, κλήσεις σε απολογία για μειωμένη αποδοτικότητα, αλλά και με το ερώτημα ποιος είναι το μεγάλο «αφεντικό» στον ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Αναστασόπουλος προσπάθησε -για πολλοστή φορά- να πείσει τους 1.500 εργαζόμενους στο πρώτο λιμάνι της χώρας να «βάλουν τέρμα» στις κινητοποιήσεις τους και να δεχθούν το κυβερνητικό «ξεπούλημα» του ΣΕΜΠΟ Νέου Ικονίου.Πλαισιωμένος από τον διορισμένο πρόεδρο, Διονύση Μπεχράκη, το γενικό διευθυντή του Οργανισμού Π. Πετρουλή, και τους «ανθρώπους» του ιδιαίτερου γραφείου του, ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Αναστασόπουλος θέλησε μέσω συνέντευξης Τύπου να «βγάλει λάδι» τους κυβερνητικούς χειρισμούς, τους οποίους χαρακτήρισε «άκρως τεχνοκρατικούς», και παράλληλα να εκθέσει στην κοινή γνώμη τους εργαζόμενους.«Μείωσαν την ημερήσια απόδοσή τους και έβαλαν τον Οργανισμό μέσα. Τελικά ποιος αποφασίζει για αυτή την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία; Το Δ.Σ., το κράτος ως βασικός μέτοχος ή οι 1.500 εργαζόμενοι, που μέχρι και σήμερα δεν έχουν υποβάλει καμία τεκμηριωμένη οικονομικοτεχνική μελέτη για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα Πειραιώς;».
Στη συνέχεια ο διορισμένος από την κυβέρνηση διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, συνεπικουρούμενος από τον Δ. Μπεχράκη, πέρασε στην ευθεία επίθεση κατά των εργαζόμενων στον ΣΕΜΠΟ τονίζοντας ότι: «Μας ενδιαφέρει ο διάλογος και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αλλά όχι να τους δώσουμε και τις καρέκλες μας», ενώ λίγο αργότερα κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών να επιδείξουν έστω και την ύστατη στιγμή σωφροσύνη και να επιστρέψουν στην εργασία τους.Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ τόνισε ότι αν εντός 10 ημερών δεν αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη στον ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου, ο Οργανισμός προκειμένου να προστατέψει το κύρος του αλλά και τους μετόχους του θα προσφύγει στα δικαστήρια όχι μόνο για να κριθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις αλλά και για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για την οικονομική ζημιά που υπέστη ο ΟΛΠ.Οσον αφορά τη «λευκή απεργία» για την οποία κατηγορεί τους λιμενεργάτες, τους καλεί σε πειθαρχική απολογία. Δήλωσε ότι «ο Γενάρης ήταν οικονομικά πολύ κακός για την εταιρεία, ενώ το ίδιο "μπήκε" και ο Φεβρουάριος, αφού η μείωση των εσόδων έφτασε έως και 80% στον ΣΕΜΠΟ και έως 50% στο Car Terminal».Ομως και ο κ. Μπεχράκης, θέλοντας να υπερασπιστεί το κυβερνητικό «ξεπούλημα» του ΣΕΜΠΟ, δήλωσε ότι το Δ.Σ. συγκλήθηκε και συνεδρίασε νόμιμα για την απόφαση της παραχώρησης.

Λαφαζάνης: Απόγνωση

«Οι απειλές της διοίκησης του ΟΛΠ για δικαστικές προσφυγές σε βάρος των συνδικάτων στο λιμάνι του Πειραιά δείχνουν την απόγνωση και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στη γενική κατακραυγή για την παράδοση των στρατηγικών λιμανιών της χώρας στα πολυεθνικά συμφέροντα».Αυτό τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν πιστεύει ότι με τα αστυνομικά μέτρα, τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και τις δικαστικές διώξεις θα ανακόψει τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα των λιμενεργατών, για να ξεπουλήσει ανενόχλητη το ίδιο το μέλλον της χώρας.

Απειλούν με απόλυση 200

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πιέσεις δέχονται οι οδηγοί-μεταφορείς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Κων. Κατσαβούνη, από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται, ακόμη και για διακοπή πληρωμής από τον επόμενο μήνα, ο οποίος υποστηρίζει ότι: «Ο περιορισμός λειτουργίας του ΣΕΜΠΟ στο 10%, λόγω κινητοποιήσεων, οδηγεί τον κλάδο μας σε αφανισμό». Εκπρόσωποι των οδηγών συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους εργαζομένων στον ΟΛΘ, ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα. Οι λιμενεργάτες είπαν ότι κατανοούν τη θέση τους, ωστόσο δεν μπορούν παρά να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Τα περίπου 200 μέλη του σωματείου οδηγών εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν τη Δευτέρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της πύλης 16.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: