Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Οι εγγυήσεις της κυβέρνησης στους εργαζομένους για την παραχώρηση

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και πληθύνονται οι εγγυήσεις που δίνει η κυβέρνηση προς τους εργαζομένους στα λιμάνια, που αντιτίθενται στο σχέδιο παραχώρησης σε ιδιώτες των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Χθες το πρωί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου για να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την έγκριση των διαγωνισμών από τα διοικητικά συμβούλια του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, μετά το συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, στις εγγυήσεις που δίνει το κράτος προς τους εργαζομένους, μετά την εθελουσία έξοδο, (που μόνο για τον ΟΛΠ σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου εθελουσία έξοδος υπολογίζεται ένα ποσό πάνω από 50 εκατ. ευρώ), παραμονή με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα που έχουν σήμερα, αλλά και για μετατάξεις, προσέθεσε και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Παράλληλα υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα να αποκτήσει μια σημαντική λιμενική βιομηχανία.
Οι δηλώσεις
« Είχα μια αναλυτική συνεργασία με τον πρωθυπουργό για το πρόγραμμα των Λιμένων, το οποίο είναι σε εξέλιξη. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και χθες ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ενέκριναν τη διακήρυξη, με βάση την οποία ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός, προκειμένου να παραχωρηθούν δραστηριότητες των Οργανισμών σε ιδιώτες και έτσι να μπορέσει η χώρα μας να μπει στο επίκεντρο του διεθνούς συστήματος των Μεταφορών», ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης και προσέθεσε:
Περισσότερα στην Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: