Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού η εκμετάλλευση των λιμανιών

Ανώνυμη Εταιρεία Αποκλειστικού Σκοπού (ΑΕΑΣ) θα συστήσουν οι ανάδοχοι, που θα υλοποιήσει τη σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων, που τώρα εκμεταλλεύονται ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ. Αυτό προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης που έχει συντάξει το υπουργείο Οικονομικών και εστάλη στις διοικήσεις των δύο εταιρειών.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού η λειτουργία αυτής της εταιρείας θα διέπεται από συγκεκριμένους περιορισμούς όπως:
- η μετοχική της σύνθεση και η διοίκησή της δεν θα μεταβληθεί μέχρι την πάροδο δύο ετών από την ολοκλήρωση των επενδύσεων. Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση, επιτρέπονται μόνο μετά τη πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος. Σε αυτή την περίπτωση ο ανάδοχος ή τα μέλη του (σε περίπτωση κοινοπραξίας) μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές τους σε τρίτους.
- ο ανάδοχος θα εισφέρει κεφάλαια ελάχιστου ύψους 45 εκατ. ευρώ μέχρι δύο έτη μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων εκ των οποίων τα 22,5 εκατ. ευρώ υπό μορφή μετοχικού κεφαλαίου και τα υπόλοιπα μέσω δανεισμού (τα ποσά ισχύουν για τον ΟΛΠ, ενώ για τον ΟΛΘ θα είναι μικρότερα).
- ο ΟΛΠ και ΟΛΘ θα έχουν μόνιμο εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ειδικού σκοπού.
Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: