Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Βάζουν ιδιωτικό μονοπώλιο στη θέση του κρατικού στον ΟΛΘ

Ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που προωθεί αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με την παραχώρηση σε ιδιώτες του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).
Στα γραφεία του Κινήματος πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε να γίνει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και να τεθεί το θέμα στη Βουλή και τους μαζικούς φορείς της πόλης με την παράλληλη στήριξη των κινητοποιήσεων και των θέσεων των εργαζομένων στο λιμάνι. Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζεται πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι κερδοφόρο, συνεχώς αναπτυσσόμενο, η δραστηριότητα του ΣΕΜΠΟ αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας και σε αντίθεση με τον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνον ένας σταθμός φορτοεκφόρτωσης κοντέινερ και συνεπώς το κρατικό μονοπώλιο θα αντικατασταθεί από ένα ιδιωτικό μονοπώλιο. Αύριο στη 1.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αποκλειστικό θέμα την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ύστερα από πρωτοβουλία της νομαρχιακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση θα παραστούν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Στις 6.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας, το ΠΑΜΕ οργανώνει διαδήλωση στο λιμάνι.
* Το συνδικάτο επαγγελματιών οδηγών Μακεδονίας-Θράκης «Ο Ερμής» καταγγέλλει ότι η απαξίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με τις πολύωρες καθυστερήσεις (περιμένουν πάνω από 10 ώρες για να φορτώσουν εμπορεύματα), για τις οποίες ο Οργανισμός Λιμένος (ΟΛΘ) επικαλείται πρόβλημα στο σύστημα διαχείρισης των φορτώσεων.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: