Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Αύξηση 4% στα τιμολόγια ΟΛΠΑ το 2008

ΚΑΤΑ 4% θα αυξηθούν τα τιμολόγια του Οργανισμού Λιμένα Πατρών το 2008 με την συγκεκριμένη απόφαση να λαμβάνεται μετά από συνεδριάσεις της διοίκησης του οργανισμού με όλους τους χρήστες του λιμένος και με τους εκπροσώπους των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα.
Η διοίκηση του οργανισμού εισηγήθηκε αρχικά αύξηση 6% για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι στη διάρκεια του 2006 η αύξηση ήταν 2,5% στα τέλη παραβολής, μηδενική για τα φορτηγά και 5% για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, ενώ για το 2007 ήταν παντού μηδενική.
Επιπλέον, η αύξηση σε επίπεδο 6% τονίστηκε ότι είναι μικρότερη του συνολικού πληθωρισμού των τελευταίων δύο ετών. Τόσο ο πρόεδρος του ΟΛΠ Α κ. Νίκος Δούρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σωτήρης Μαμμάσης, ενημέρωσαν επίσης τους χρήστες και τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών για τα έργα που είναι σε εξέλιξη σήμερα στο λιμάνι, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ και αποσκοπούν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον οργανισμό.;
Ετοιμο το 2009
Ενημέρωσαν επίσης, για την πρόοδο των εκτελουμένων εργασιών στο νέο λιμάνι και την προοπτική ολοκλήρωσής τους. Όπως επεσήμαναν, αυτό θα έχει γίνει με χρονικό ορίζοντα το 2009, οπότε θα είναι έτοιμα το πρώτο και το δεύτερο τμήμα του, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.Από την πλευρά τους οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν αντιρρήσεις και διαφώνησαν με την προτεινόμενη τιμολογιακή πολιτική, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αύξηση. Η διοίκηση του οργανισμού τόνισε ότι η πρόθεσή της είναι να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με το ελάχιστο κόστος για το οποίο πρέπει να λάβει υπ' όψιν και την αύξηση των δικών του λειτουργικών εξόδων που προέρχονται, κυρίως, από την αναπροσαρμογή της μισθοδοσίας καθώς και την αύξηση των τελών ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και συνολικά του τιμαρίθμου.
Τελικά, πάντως, η διοίκηση, διαμόρφωσε ως πρόταση, αύξηση των τιμολογίων μικρότερη κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 4%, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι πλευρές. Η εισήγηση αυτή, θα τεθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠΑ προς τυπική έγκριση, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Στο μεταξύ, το ίδιο θέμα θα αποτελέσει σύντομα αντικείμενο σύσκεψης και με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: