Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Αμείωτο το ενδιαφέρον της Maersk για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ-ΟΛΘ




25/10/2007 - 09:46
Διατηρεί το ενδιαφέρον της η εταιρία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων Maersk Line για τα εμπορικά τμήματα των Οργανισμών Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, αλλά αναμένει το πλαίσιο όταν το αποφασίσει η κυβέρνηση για να τοποθετηθεί ειδικότερα. Την επιβεβαίωση έκαναν με αφορμή σχετική ερώτηση χθες οι κ. C.N. Garders (senior director & Operation & deputy chief executive για την Ανατολική Μεσόγειο) και M. Niederer ( managing director της Maersk Hellas AE) στο πλαίσιο ειδικής παρουσίασης της Maersk με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης δέκα χρόνων στην ελληνική αγορά. Και οι δύο σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ερωτηθέντες για την εικόνα των ελληνικών εμπορικών λιμένων, ότι disadvantage ως ένα μέρος αποτελεί το επίπεδο του εξοπλισμού τους, αλλά και μια σειρά άλλες αδυναμίες που όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων «υπερκαλύπτονται» από τη θέση και τη σημασία που έχουν στο γεωστρατηγικό χάρτη για το διεθνές εμπόριο.
Όπως αναφέρθηκε χθες το 2007 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για τη Maersk Hellas, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια επιτυχούς παρουσίας της στην Ελλάδα ενώ ο managing director της Maersk Hellas Α.Ε., κ. Marc Niederer δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι η Maersk Hellas κλείνει 10 χρόνια παρουσίας και επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα και συνεχίζει, μέσω των νέων γραμμών, να εξασφαλίζει σχέσεις αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης τόσο με τους πελάτες της όσο και με τους συνεργάτες της».
Σηματοδοτώντας την επέτειο των 10 χρόνων, η Maersk Hellas ενίσχυσε τη δυναμική των υπηρεσιών της με 2 νέες γραμμές, συνδέοντας τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας με σημαντικά εμπορικά κέντρα της Ευρώπης και της Ασίας. Oπως ανέφερε ο country sales manager Maersk Hellas A.E. Γ. Κυνηγός ήδη από τον Απρίλιο 2007, οι νέες απευθείας γραμμές που ενώνουν την Ελλάδα με την Ασία προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη δυνατότητα των άμεσων ανταποκρίσεων με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με εβδομαδιαίες προσεγγίσεις. Ταυτόχρονα, τον Ιούλιο του 2007 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της γραμμής Scan Med με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά και προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη, επεκτείνοντας περαιτέρω τις ήδη αξιόπιστες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες της Maersk Line.
Από το Σεπτέμβριο του 1997, ορμώμενη και από τον ελλαδικό χώρο, η Maersk Line παρέχει στους πελάτες της υπηρεσίες μεταφορών και logistics με ασύγκριτη ποιότητα και συνέπεια, επεκτείνοντας το παγκόσμιας εμβέλειας δίκτυό της. H Maersk Hellas ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα ταυτόχρονα με δύο γραφεία στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης διαχειρίζεται φορτία από και προς την Βόρεια και κεντρική Ελλάδα, την Π. Γ. Δ. Μ., το Κόσοβο, τη Σερβία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.
Η Maersk Line, που ανήκει στον όμιλο A.P. Moller Maersk, είναι από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών στον κόσμο. Με στόλο που ξεπερνά τα 500 πλοία container και τα 1,300,000 ΤΕU εξασφαλίζει παγκόσμια κάλυψη ενώ πλοία μεταφοράς container, φορτηγά και τρένα παρέχουν ευρύτατη γκάμα συνδυασμένων υπηρεσιών στους πελάτες της εταιρίας. Τέλος η Maersk Line έχει παρουσία με γραφεία σε περισσότερες από 125 χώρες στον κόσμο, το ανθρώπινο δυναμικό της ξεπερνά τα 110.000 άτομα και εξυπηρετεί τα λιμάνια όλων σχεδόν των χωρών του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: