Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης


Στα χέρια των ελληνικών, έπεσε διεθνές κύκλωμα το οποίο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης με εμπορευματοκιβώτια από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κλιμάκιο υπαλλήλων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπ.Ε.Ε. σε συνεργασία με τελωνειακούς του Ε' Τελωνείου Πειραιά μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, ανακάλυψε και κατέσχεσε στο λιμάνι του Πειραιά, 80 κιλά κοκαϊνης που περιέχονταν σε εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από τον Ισημερινό, με προορισμό την Βοσνία Ερζεγοβίνη, μέσω Κροατίας.

Το κοντέϊνερ μετέφερε νόμιμο φορτίο ξυλείας και η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη σε 139 πακέτα, και κρυμμένη στις δοκούς του σκελετού, στο δάπεδο την οροφή και την πόρτα.

Από την προανάκριση προέκυψε η συμμετοχή δυο ατόμων αλβανικής καταγωγής τα οποία και καταζητούνται. Ταυτόχρονα οι διωκτικές αρχές στην Βοσνία- Ερζεγοβίνη και την Κροατία, προχώρησαν σε συλλήψεις έξι ατόμων που ενέχονται στην ίδια υπόθεση
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: