Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ισοτιμίες ΦΠΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Πληροφορηθείτε ολες τις τιμές συναλλάγματος για τον καθορισμό της δασμολογητέας και φορολογητέας αξίας για την επιβολή του Τέλους Ταξινόμησης και του Φ.Π.Α στα Τελωνεία για τον μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2015 .
Εδώ όλες οι ΙσοΤιμίες των νομισμάτων έναντι Ευρώ € για το 2014
Εδώ Οι Συντελεστές ΦΠΑ (2014) στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πειραιάς θα γίνει ένα απο τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα της Μεσσογείου.


Από την σημερινή εφημερίδα "CHINA DAILY" : Σιδηροδρομικός άξονας από Πειραιά στη Βουδαπέστη και από κει στην Ευρώπη που θα χρηματοδοτηθεί  από Κινέζικα κεφάλαια.
Η συμφωνία μεταξύ Κίνας και Σερβίας, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ   υπογραφηκε κατά την επίσκεψη στη Σερβία του Κινέζου προωθυπουργού Λη Κετσιάνγκ.

 Ευχαριστώ τον φίλο μου  Κώστα που βρίσκετε αυτήν  την στιγμή στην Κίνα και μου έστειλε αυτό το δημοσίευμα.

Η διόρθωση στον χάρτη δική μου !!!!

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Λίγο Ιστορία ,1847 - Εσωτερικό Τελωνείο και το Δασμολόγιο των "φόρων"



 Τα οικήματα που εφάρμοζαν το
δασμολόγιο ανέγραφαν στην
πρόσοψή τους
"ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ"
όπως απεικονίζει
και η σχετική φωτογραφία του 1941

Κατά την περίοδο 1836 - 1847 μέσα από μια σειρά βασιλικά διατάγματα, διαμορφώθηκαν τα χαρακτηριστικά ενός εσωτερικού δασμολογίου (τα λεγόμενα διαπύλια τέλη).
Στο δασμολόγιο αυτό περιλαμβάνονταν όλα τα είδη κατανάλωσης που εισάγονταν σε έναν δήμο από αλλού, είτε από στεριά είτε από θάλασσα όπως τρόφιμα, ποτά και γενικά είδη καθημερινής διατροφής.
Ο Δήμος Πειραιώς όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας είχαν καταρτίσει έναν κατάλογο (δασμολόγιο) όπου αναγράφονταν κατ΄ αλφαβητική σειρά, τα είδη εκείνα, που η δημοτική αρχή επέβαλε αυτό το διαπύλιο τέλος.
 Η επιβολή του τέλους αυτού, γίνονταν σε διάφορα δημοτικά αρχικώς οικήματα, που στελέχωναν δημοτικοί υπάλληλοι που ήταν αρμόδιοι για τα Διαπύλια τέλη. Την ύπαρξη αυτών των θυμούνται ακόμα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, καθώς εντύπωση έκανε η υποχρεωτική στάση και έρευνα κάθε οχήματος που εισέρχονταν στον Πειραιά, προκειμένου αυτό να ερευνηθεί για τα προϊόντα που μεταφέρει κι αν τα προϊόντα αυτά είχαν ενταχθεί στο περίφημο δασμολόγιο ώστε να επιβληθεί το διαπύλιο τέλος.
Τα κυρίως  οικήματα  που επόπτευαν την εφαρμογή του δασμολογίου ήταν δύο. Το ένα βρίσκονταν στην οδό Πειραιώς, στα όρια του Δήμου Πειραιά και το άλλο στην παραλία του Νέου Φαλήρου στις εκβολές του Κηφισού ποταμού, που λόγω του σχήματός του οι κάτοικοι αποκαλούσαν "Καπέλο" καθώς έμοιαζε στο σχήμα με ένα τεράστιο πηλήκιο.
Τα οικήματα αυτά ανέγραφαν στην πρόσοψή τους "ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ"  
Τα σημεία αυτά ονομάζονταν «ΦΟΡΟΙ» και έγιναν τοπόσημα όχι μόνον στην καθημερινή ζωή των συναλλασσομένων, αλλά όλων των Ελλήνων. Μέχρι σήμερα, σε όλες σχεδόν τις πόλεις της επικράτειας σώζεται το τοπωνύμιο «ΦΟΡΟΣ» εκεί όπου άλλοτε υπήρχε το φυλάκιο του εισπράκτορα.
Για την Ιστορία
Αντιδράσεις και επεισόδια προκάλεσε η εξαγγελία του Χαρίλαου Τρικούπη περί κατάργησης των αναχρονιστικών «διαπυλίων τελών» (φόρων). Κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο καταργούσε μεν τα «διαπύλια», αντικαθιστούσε όμως το έσοδο των δήμων με πρόσθετο φόρο στα ακίνητα και τα τελωνεία, αντίστοιχο με το χαράτσι που επιβλήθηκε στις ημέρες μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Τότε –τέλη 1894, αρχές 1895– ξεσηκώθηκαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων προκαλώντας οξύτατες αντιδράσεις και συμβάλλοντας στην πτώση του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος έφυγε για να μην επανέλθει πλέον στην εξουσία! Οι ιδιοκτήτες συγκεντρώνονταν στην Ομόνοια κραυγάζοντας εναντίον της φορολογικής μεταρρύθμισης και αναστατώνοντας την πολιτική και την κοινωνική ζωή της χώρας. Σημειωτέον ότι στο κεντρικό συλλαλητήριο συμμετείχε και ο πρίγκιπας, αργότερα βασιλιάς Κωνσταντίνος!.
Πηγή:PireoramaIstorias , ellinikoforoum.
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709