Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Λιμάνι Πειραιά: H COSCO παρήγγειλε 9 νέες jumbo γερανογέφυρες

Οπως έγινε γνωστό στις αρχές της εβδομάδας, ο ΣΕΠ ( COSCO) προχώρησε σε μια ακόμα παραγγελία για επιπλέον εννιά ηλεκτρικά γερανοφόρα μηχανήματα ανύψωσης τύπου E-RTG, σε μια επένδυση της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ.
Οι παραδόσεις θα γίνουν εντός του 2015, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα μηχανήματα δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας του φιλικού διακανονισμού με τον ΟΛΠ για την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης εκμετάλλευσης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.
Πηγή:
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Οι Ελβετοί της MSC ψηφίζουν Ελλάδα και Πειραιά

Alexander Kourtesis / www.ektelonismos.com
Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού αφού διακινεί περίπου 1 εκατ. teu από τις εγκαταστάσεις της Cosco και ακόμα 600.000 teu από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ.


"Ψήφο εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα δίνει η Mediterranean Shipping Company, η οποία αποφάσισε να αναπτύξει στη χώρα μας το κέντρο πληροφοριών και υπηρεσιών του ομίλου. Ο ιταλοελβετικός ναυτιλιακός κολοσσός επέλεξε να στήσει το "Shared Services Documentation Center - SSDC" εκτός των κεντρικών γραφείων στην Ελβετία, και παρά το γεγονός ότι υπήρξε έντονος ανταγωνισμός από τα πρακτορεία σε όλα τα λιμάνια του κόσμου, οι ιδιοκτήτες - η οικογένεια Απόντε, προτίμησε τελικά τον Πειραιά.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Ν", ο μεγαλύτερος πελάτης του ΟΛΠ στο εμπορικό λιμάνι, αλλά και με ισχυρή παρουσία στη κρουαζιέρα, σχεδιάζει να στήσει το κέντρο άμεσα, στο Μέγαρο της MSC στην Ακτή Μιαούλη.
Σκοπός του SSDC θα είναι η συγκέντρωση, επεξεργασία και διανομή στο παγκόσμιο δίκτυο των πρακτόρων του ομίλου πληροφοριών και υπηρεσιών σχετικών με όλες τις δραστηριότητες του.
 Σε πρώτη φάση, μέχρι τα μέσα του 2015 για τις ανάγκες της υπηρεσίας που αναπτύσσει η εταιρεία θα δημιουργηθούν 150 νέες θέσεις εργασίας, ενώ πολύ σύντομα θα φτάσουν τις 250.
Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της "Ν", δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια το κέντρο να φτάσει να απασχολεί ακόμα και 500 εργαζόμενους, κάτι που θα οδηγήσει την MSC Greece να αναζητήσει νέα "στέγη" στο λιμάνι του Πειραιά.
Η κίνηση της εταιρείας τονώνει περαιτέρω το ναυτιλιακό cluster του μεγάλου λιμανιού, ενώ ενισχύει και τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα και ιδιαίτερα τις περιοχές του ευρύτερου Πειραιά, που έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανέργων στην Ελλάδα.
Σχόλιο του Blogg
Ο Πειραιάς και η Ακτή Μιαούλη  στο άμεσο μέλλον θα εξελιχθεί  σε ναυτιλιακό κόμβο της ανατολικής Μεσογείου και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης  .
Πηγή: Ναυτεμπορική
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709