Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Γιατί έρχεται ξανά ο Κινέζος Πρωθυπουργός ?

Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της νέας επένδυσης ύψους 230 εκατ. ευρώ από την Cosco στον Πειραιά φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το φιλικό διακανονισμό που συνοδεύει την εν λόγω συμφωνία.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, τόσο ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, όσο και ο Επίτροπος Ανταγωνισμού στους οποίους είχε φτάσει το θέμα μετά από πολιτικές παρεμβάσεις του προεδρεύοντος Μιλτιάδη Βαρβιτισιώτη, αποδεσμεύουν την ελληνική πλευρά να προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση αφορά την κατασκευή του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ που διαχειρίζεται ήδη η Cosco. Η εξέλιξη αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό θέμα της επίσκεψης του Κινέζουν πρωθυπουργού στις 20 Ιουνίου στην Αθήνα και δεν συνδέεται με το διαγωνισμό πώλησης του 67% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ στον οποίο επίσης συμμετέχει η Cosco (Μπα καλέ !!).

Παράγοντες της λιμενικής βιομηχανίας που παρακολουθούν τις εξελίξεις σημειώνουν με νόημα πως η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι Κινέζοι, ακόμη κι αν δεν επικρατήσουν στο διαγωνισμό, θα μπορούν να ανεβάσουν τη δυναμικότητα του Πειραιά και να συνεχίσουν προς το στόχο τους να αποτελέσει ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού τον
μεγαλύτερο στη Μεσόγειο εντός της επόμενης τριετίας.
Πηγή:Capital
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Ισοτιμίες ΙΟΥΝΙΟΥ του EURO για το ΦΠΑ .

Τιμές συναλλάγματος για τον καθορισμό της δασμολογητέας και
φορολογητέας αξίας για την επιβολή του Τέλους Ταξινόμησης και του Φ.Π.Α για τον μήνα Ιούνιο .
Κλίκ εδώ
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ελευθέριος Βενιζέλος: Τελωνειακοί κατέσχεσαν 18,2 κιλά ηρωίνη


Σε αποσκευή επιβάτη προερχόμενου από τη Ντόχα βρέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 18,250 κιλών. Ο επιβάτης συνελήφθη και προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Μεγάλη ποσότητα ηρωίνης εντόπισαν και κατέσχεσαν τελωνειακοί του Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια ελέγχου στις 21/05/2014.
Σε αποσκευή επιβάτη προερχόμενου από τη Ντόχα βρέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 18,250 κιλών, αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο οικονομικών.
Η ναρκωτική ουσία εντοπίστηκε από σκύλο ανιχνευτή της Υπηρεσίας ΔΙΑΣ, στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνταν στην αίθουσα αφίξεων επιβατών πτήσεων από χώρες υψηλού κινδύνου, όπως Κολομβία, Πακιστάν, Κατάρ, Βραζιλία κ.α.
Ο επιβάτης συνελήφθη και προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Οι συσκευασίες με την ηρωίνη στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για χημική ανάλυση, ενώ είναι σε εξέλιξη και προανάκριση για την υπόθεση.
Πηγή:Euro2day
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Μερική διαθεσιμότητα συστήματος Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης - ΕΦΚ

Η γενική γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων   εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση :

Σας ενημερώνουμε οτι η εφαρμογή των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης - ΕΦΚ στο ICISnet δεν είναι διαθέσιμη στα τελωνεία Δράμας, Ε Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Ξάνθης, Α Πειραιά μέχρι νεωτέρας.