Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Να γιατί οι Κινέζοι δεν αποκαλουν την ελλαδα GREECE

Http://www.ektelonismos.com
Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους.
Για να.. τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.
Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν
για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.
Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον Mήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.
Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός».
Αυτό για να δείτε με πόσο σεβασμό αντιμετωπίζουν τη χώρα μας.
Δεν είναι καθόλου άσχημος αυτός ο συμβολισμός για μια χώρα, όπως λένε, τόσο ταλαιπωρημένη και παράλληλα τόσο πλούσια σε Ιστορία και πολιτισμό, όπως η δική μας.
Οι Κινέζοι άλλωστε είναι ίσως ο μοναδικός λαός στον κόσμο που δεν αποκαλεί την Ελλάδα «Greece» ή κάτι παρόμοιο.

Περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού που ομιλεί κινεζικά αποκαλεί την Ελλάδα (希腊) «Σι-Λα».


Βάλτε στο google τα ιδεογράμματα 希臘 να δείτε τα αποτελέσματα.
Επίσης στην Κινέζικη έκδοση της  wikipedia πατήστε το Link -->  http://zh.wikipedia.org/
Πηγή: proteus-protos.blogspot.gr/
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Αρνητική για τις ελληνικές εξαγωγές η Τελωνειακή σύνδεση Ε.Ε.-Τουρκίας

Εκτελωνισμοί Πειραιά Α.Κουρτέσης
Σε 1 δις ευρώ περίπου υπολογίζονται οι δυνητικές απώλειες των ελληνικών εξαγωγών για την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με ομιλία του κ. Παναγιώτη Μίχαλου κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. (Κάντε κλίκ αριστερά στην εικόνα να κατεβάσετε την έκθεση της Ελ Στατ. για το 2014 )

Για αυτό το δεδομένο σύμφωνα με το κ. Μίχαλο, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Συμφωνία Τελωνειακή Σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας που υπογράφτηκε το 1996 και εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση τροφίμων στην τούρκικη αγορά.
Οι απώλειες των ελληνικών εξαγωγών ετησίως υπολογίζονται σε 140 εκατομμύρια ευρώ.
Στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά της βιομηχανίας τροφίμων στις ελληνικές εξαγωγές και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες με την εκμετάλλευση του πλεονεκτήματος που λέγεται "Μεσογειακή διατροφή".
Παράλληλα
 Μείωση 5,5% κατέγραψαν οι εξαγωγές στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014, ενώ κατά 4,1% υποχώρησαν οι εισαγωγές.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014 ανήλθε σε 3,60 δισ. ευρώ, έναντι 3,68 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2013, παρουσιάζοντας μείωση 2,4%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 430,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20,2%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014 ανήλθε στο ποσό των 4,18 δισ. ευρώ, έναντι 4,42,5 δισ. ευρώ  κατά το ίδιο διάστημα του 2013, παρουσιάζοντας μείωση 5,5%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 127 εκατ. ευρώ, δηλαδή 4,8%.

Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014 ανήλθε στο ποσό των 7,78 δισ. ευρώ, έναντι 8,116 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2013, παρουσιάζοντας μείωση 4,1%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 303,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 6,3%

Διαβάστε , ή κατεβάστε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για την Ελληνική οικονομία 2014 .

Πηγή:AgroNews,Βήμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Τα δύο "πρόσωπα" του Πειραιά . Ένα αποκαλυπτικό άρθρο !!!

www.ektelonismos.com
 Η Cosco, που συνάντησε τόσα εμπόδια για την έλευση της στην Ελλάδα, πλέον ενισχύει τον ΟΛΠ με έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ !!!

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συνυπάρχουν σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Οργανισμοί Λιμένος Πειραιώς και COSCO δουλεύουν δίπλα-δίπλα στον Πειραιά σταθμούς μεταφόριωσης εμπορευματοκιβωτίων, όχι μόνο με διαφορετικές επιχειρηματικές και πολιτισμικές νοοτροπίες, αλλά και με πολύ διαφορετικής προέλευσης αποτελέσματα.
Η θυγατρική της κινεζικής COSCO στην Ελλάδα, η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.), έχει εκτοξεύσει την κίνηση στους προβλήτες II και III, που η ίδια διαχειρίζεται, ενώ έχει φέρει στο λιμάνι κολοσσούς όπως τη ZTE Corporation, τη Huawei και τη Hewlett-Packard, οι οποίοι όχι μόνο εγκαθιστούν εδώ τα ευρωπαϊκά κέντρα διανομής τους, αλλά και δρομολογούν μεσοπρόθεσμα τη δημιουργία κέντρων συναρμολόγησης τελικών προϊόντων τους.
Η δραστηριότητα αυτή έχει αναστήσει και το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ, πάνω από όλα, έχει βάλει στον χάρτη και πάλι τον Πειραιά ως πύλη της Ευρώπης για τις προερχόμενες από την Ασία εισαγωγές και εμπόριο.
www.ektelonismos.comΤην ίδια ώρα, τα μεγέθη του ΟΛΠ σε επίπεδο κίνησης εμφανίζονται στάσιμα ή και συρρικνούμενα. Στην ετήσια έκθεση της ΟΛΠ Α.Ε., που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, γίνεται σαφές ότι η κινεζική εταιρεία απέδωσε, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, έσοδα ύψους 34,33 εκατ. ευρώ στην ελληνική εισηγμένη, (όποιος διαθέτει αναλυτικά  αυτά τα στοιχεία παρακαλώ να μας τα κοινοποιήσει ) σημαντικά αυξημένα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα έτη και πολύ υψηλότερα από το ελάχιστο εγγυημένο τίμημα, βοηθώντας, έτσι, την ΟΛΠ να εμφανίσει καθαρά κέρδη της τάξης των 8,045 εκατ. ευρώ.
Η συνύπαρξη των δύο κόσμων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αποτυπώνεται όχι μόνο στις δραστηριότητες των εταιρειών, αλλά και στη φιλοσοφία των επικεφαλής τους.

Υ.Γ Σχόλιο : Το τέως Λιμάνι του ΟΛΠ απαξιώθηκε σκόπιμα όλα αυτά τα χρόνια , μέχρι να ωριμάσει η στιγμή για την πώληση του στούς Κινέζους . Τώρα επαναλαμβάνετε το ίδιο σκηνικό για το υπόλοιπο φιλέτο. !!!! 

Πηγή:www.capital.gr
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709


Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΟΜΥΛΕ : Στάση εργασίας & Απεργιακές κινητοποιήσεις στά λιμάνια

Σήμερα 07/04/2014 : Στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Στο πλαίσιο της στάσης προγραμματίζεται συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ.
Η κινητοποίηση οργανώνεται από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.
Αύριο 08/04/2014: Η ΟΜΥΛΕ έχει εξαγγείλει επίσης 24ωρη απεργία , ημέρα που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η επίμαχη διάταξη.
Την ίδια ημέρα στις 16:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ κάνει λόγο γα «αιφνιδιασμό» από την πλευρά της κυβέρνησης και υποστηρίζει ότι «η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων όλους τους Λιμενικούς Οργανισμούς της χώρας».
Μεθαύριο 09/04/2014 : Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετέχουν και στην 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.
Την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτήριο του ΟΛΠ.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων

http://www.ektelonismos.com
Σας πληροφορούμε ότι δημοσιεύθηκε ο νόμος 4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α’/26-3-2014) «Διοικητικές Απλουστεύσεις-Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις», όπου, μεταξύ των λοιπών ρυθμίσεων, περιλαμβάνονται σημαντικές διοικητικές απλουστεύσεις, με τις οποίες βελτιώνονται οι διοικητικές διαδικασίες και καθίστανται περισσότερο ευέλικτες και αποδοτικές και επιτυγχάνεται η ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Εδώ ολόκληρη η εγκύκλιος μπορείτε να την διαβάσετε ή να την κατεβάσετε .
Πηγή: Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709 

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Με αιχμή του δόρατος την PCT καταθέτει αίτηση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ η COSCO

Κουρτέσης Αλέξανδρος Με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του

  • 32%, κατά τους πρώτους μήνες του 2014, μετά το 
  • 19,5% του 2013 και το 
  • 77,4% του 2012, 

«καλπάζει» η Pacific, θυγατρική της Cosco στον Πειραιά, προς την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε. στις 28 Απριλίου.
Για την ίδια ιδιωτικοποίηση, ωστόσο, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον

  • μια κοινοπραξία νεοζηλανδικών συμφερόντων, της Morrison & Co με την ICM Limited, 
  • καθώς και οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι RZhD.

Προφανώς, η ανάδειξη του Πειραιά σε αιχμή του δόρατος της κερδοφορίας για την Cosco Pacific λειτουργεί ως... δόλωμα. Ωστόσο η ίδια η Cosco Pacific «έχει κάνει σημαία των διεθνών δραστηριοτήτων της τη θυγατρική της στην Ελλάδα και δύσκολα θα αφήσει το λιμάνι στα χέρια οιουδήποτε τρίτου», αναφέρουν πηγές της διεθνούς βιομηχανίας των μεταφορών. Και μάλλον έχουν δίκιο.
Τα τελευταία στοιχεία από τη λειτουργία των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων που ελέγχει εδώ είναι ενδεικτικά, ειδικά σ’ ένα μακροοικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την παρατεταμένη ύφεση. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ο ΣΕΠ διακίνησε στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ 464.600 εμπορευματοκιβώτια, 32,8% περισσότερα σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2013.
Παράλληλα στα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση του 2013, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, η Cosco Pacific εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών στον Πειραιά της τάξης του 15,3%, στα 155,43 εκατ. δολάρια.
Εκτελωνισμοί ΚουρτέσηςΕύλογο είναι, κατά συνέπεια, να δίνει έμφαση στην λειτουργία του Πειραιά ως ραγδαία αναπτυσσομένης ευρωπαϊκής πύλης, κάτι που έχει φέρει, άλλωστε, στους ντόκους του ΣΕΠ συμβόλαια με εταιρείες όπως η

  • Hewlett Packard, η 
  • Hwaey, η 
  • ZTE Corporation κ.ά. 

Σε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική ανάπτυξης εντάσσεται και η επιμονή στη νέα επένδυση των 230 εκατ. ευρώ στο δυτικό τμήμα του λιμανιού, η συμφωνία για την οποία (φιλικός διακανονισμός) έχει συναντήσει τις γνωστές ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επένδυση που κρίνεται απαραίτητη, καθώς ο ΣΕΠ λειτουργεί ήδη στα όρια που του επιτρέπει η υπάρχουσα δυναμικότητα των υποδομών.
Σημειώνεται πως η Cosco Pacific λειτουργεί 22 λιμάνια στην Κίνα και διεθνώς και ο Πειραιάς παραμένει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μετά το κινεζικό Guangzhou South China Oceangate Terminal. Στην ευρύτερη περιφέρεια της Ευρώπης, η Cosco επίσης διαχειρίζεται ή συμμετέχει σε κοινοπραξίες που διαχειρίζονται το Suez Canal Container Terminal SAE στην Αίγυπτο και το Antwerp Gateway NV στην Αμβέρσα στο Βέλγιο.
Πηγή: Καθημερινή
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709