Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Παράδεισος λαθρεμπόρων η Ελλάδα

Εκτελωνισμοί Πειραιά- Κουρτέσης Αλέξανδρος
 Το 1.000.000 λαθραία τσιγάρα που κατάσχεσε χθες ο ΣΔΟΕ στο λιμάνι του Πειραιά σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ε’ Τελωνείου Πειραιά και λιμενικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, αποκαλύπτουν το μέγεθος της «τρύπας» που υπάρχει στη χώρα μας για την εισαγωγή λαθραίων προϊόντων, καθιστώντας την έτσι, παγκόσμια, έναν παράδεισο λαθρεμπόρων.
Ξέφραγο αμπέλι είναι η Ελλάδα για παράνομους διακινητές όπλων, ναρκωτικών, αλκοόλ, τσιγάρων και προϊόντων «μαϊμού»
Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες στις 23/10/2013 μετά τον εντοπισμό δύο υπόπτων εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, τα οποία αφίχθησαν την 23η & 26η Σεπτεμβρίου 2013 αντίστοιχα στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 999.000 πακέτα (19.980.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας ROYAL BLUE. Ως  νόμιμο φορτίο είχε δηλωθεί ότι περιείχαν πλαστικά είδη.
Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.346.915,44  ευρώ. Ύστερα από έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι εμφανίζονταν ως παραλήπτες, ανύπαρκτες εταιρίες στις περιοχές  Φαλήρου και Αμαρουσίου.
Αλέξανδρος Κουρτέσης - Εκτελωνισμοί ΠειραιάΌπως υποστηρίζει η Γ” Υποδιεύθυνση του ΣΔΟΕ προς τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κ. Γ. Σούρλα, «η παράνομη εισαγωγή όπλων, ναρκωτικών, προϊόντων καπνού κλπ. θα εξαλειφθεί ή τουλάχιστον θα περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, με την τοποθέτηση μηχανημάτων ελέγχου Χ-Ray στα τελωνεία εισαγωγής εμπορευματοκιβωτίων».
Πηγή: newsbomb,Sophokleus
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αδιασταύρωτη η πληροφορία “Από το Δημόσιο στην Cosco ” του zougla.gr

Αναδημοσιεύουμε απο το Blogg "ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" 

....................η Εκτελωνιστική Συσπείρωση δεν αναμετέδωσε την είδηση γιατί ήταν γνωστό σε εμάς αρκετό καιρό πριν πως η υποδιευθύντρια του Ε’ Τελωνείου είχε πρόθεση να παραιτηθεί από το δημόσιο προκειμένου να  δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα στην κατεύθυνση των συμβούλων επιχειρήσεων και την δημιουργία σεμιναρίων  .
Σε επικοινωνία που είχαμε με παράγοντες του ΣΕΠ έχουμε την διαβεβαίωση της εταιρίας πως δεν υπάρχει καμιάς μορφής σχέση εξαρτημένης εργασίας μεταξύ της πρώην υποδιευθύντριας και του ΣΕΠ .     
Η αλήθεια είναι  πως  η εταιρεία που συνεργάζεται  η πρώην υποδιευθύντρια  διοργανώνει σεμινάρια  κατάρτισης για το προσωπικό του ΣΕΠ στα οποία διδάσκει η ίδια όπως και άλλα στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού χώρου .
Σχετικές δημοσιεύσεις για το Θέμα: Εδώ & Εδώ το δημοσίευμα του Zougla.gr
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Βόμβα : Από το δημόσιο στην COSCO !!

Εκτελωνισμοί Κουρτέσης

Το "Μέλλον" ήταν Δίπλα της , και πήγε !!

Βόμβα έσκασε στην 19η Διεύθυνση τελωνειακών διαδικασιών  από την ξαφνική απόφαση της υποδιευθύντριας του 5ου τελωνείου Πειραιά να δηλώσει παραίτηση, προκειμένου να ξεκινήσει να εργάζεται στη μεταφορική εταιρεία Cosco.
Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι η παραιτηθείσα υποδιευθύντρια ονόματι Α.Π. ήταν έμπιστη του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ενώ διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και με τον διευθυντή των τελωνείων κ. Κωνσταντίνο Νιχωρίτη.
Η παραίτησή της έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα, θεωρούνταν «εξπέρ» σε θέματα τελωνειακών διαδικασιών
Απ' την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την άποψη ότι δεν είναι πρέπον να "εκπαιδεύεται" κάποιος χρόνια και χρόνια  από το Δημόσιο πάνω σε θέματα τελωνειακών διαδικασιών και στη
Εκτελωνισμοί Πειραιά Α. Κουρτέσης
συνέχεια να αποχωρεί και να προσλαμβάνεται από μεγάλη μεταφορική εταιρεία, η οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις που διαθέτει. Σχόλιο Α.Κ : "Δέν κατάλαβα ? γιατί όχι ? στην ελεύθερη αγορά εργασίας βρισκόμαστε , τους συναισθηματισμούς θα κοίταζε η Κα Α.Π, πολύ καλά έκανε !!.)
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η κυρία Π. πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει από το υπηρεσιακό συμβούλιο να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους της Cosco, ωστόσο το αίτημά της απερρίφθη.
Έπειτα από μερικές ημέρες παραιτήθηκε, προκειμένου να εργαστεί στην κινεζική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο λιμάνι. (Σχόλιο Α.Κ: Η Κα Α.Π δείχνει τον δρόμο το δημόσιο "πέθανε" ζήτω ο Ιδιωτικός τομέας !! Όχι παίζουμε .)
Είναι λογικό ότι οι γνώσεις της πάνω στα θέματα τελωνειακών διαδικασιών είναι πολύτιμες , και όχι μόνο !!».
Πηγή: zougla
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Άνοιξαν τα μυστηριώδη κοντέινερ του Αν. Πάλλη

Εκτελωνισμοί Α. Κουρτέσης

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Έξι στελέχη Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και κάνουν «φύλλο και φτερό» τα κοντέινερ τα οποία έχουν ως παραλήπτη τον κ. Πάλλη.
Από την μέχρι τώρα έρευνα στα εμπορευματοκιβώτια έχει βρεθεί ένα αντιαεροπορικό όπλο αλλά και ένα αμερικανικό αυτοκίνητο Chevrolet.
Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν προσεχτικά και το εσωτερικό του αυτοκινήτου προκειμένου να δουν εάν υπάρχει μέσα σε αυτό οπλισμός.
Τα container είχαν μπει στο "μικροσκόπιο" το τελευταίο διάστημα και η υπόθεση συνδέθηκε με τις έρευνες, που κάνουν οι αρχές, για την ύπαρξη οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή του επιχειρηματία, καθώς σε έφοδο, που είχε κάνει η αστυνομία στις 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, που λειτουργούσε ως πολεμικό μουσείο, στο Κορωπί, είχαν βρεθεί 52 όπλα για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες, ενώ έλειπαν άλλα 27 που είχαν άδειες.
"Η ενημέρωση που έχουμε είναι από τις διωκτικές Αρχές και ακολουθούμε τις οδηγίες τους. Προφανώς έχουν τους λόγους τους που είπαν ότι αυτά τα εμπορευματοκιβώτια να μην βγουν στον πλειστηριασμό και πρέπει να περιμένουν εδώ", είπε ο Αναστάσιος Βαμβακίδης, εμπορικός διευθυντής της ΣΕΠ Α.Ε.
Πηγή:Ημερησία, διαδίκτυο 
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Νέα κινέζικη "απόβαση" στον Πειραιά ,ZTE Corporation "中兴通讯股份有限公司" ,

Άλλος ένας «δράκος» της κινέζικης οικονομίας αποφάσισε να επιλέξει τον Πειραιά σαν τον κόμβο εισόδου του στην Ευρώπη.
Σήμερα ο πρόεδρος της εταιρίας ZTE Corporation, Hou Weigui, καθώς και η διευθυντική ομάδα της θα επισκεφθούν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με σκοπό την επιβεβαίωση συμφωνίας που θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά το διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Ο στρατηγικός χαρακτήρας της επένδυσης είναι ανάλογος της επένδυσης της εταιρίας HP, καθώς η ΖΤΕ είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως.
Διαθέτει δε πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες, ενώ παράλληλα κερδίζει συνεχώς μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.
Η συμφωνία που θα ζητήσει από την ελληνική πλευρά στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα Maintenance Repair and Return Center,(κέντρο επισκευής και συντήρησης ) το οποίο αρχικά θα καλύψει την σειρά των προϊόντων και υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με προοπτική να καλύψει σταδιακά όλες τις γραμμές προϊόντων της ΖΤΕ και γεωγραφικά όλη την Ευρώπη.
Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης προβλέπει ότι η πρώτη φάση της επένδυσης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2014. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωσή της.
Ο λόγος που η ΖΤΕ επέλεξε τον Πειραιά για να ξεδιπλώσει τα επιχειρηματικά της σχέδια έχει να κάνει με το γεγονός ότι σταθερά στην κινεζική επιχειρηματική κοινότητα αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της χώρας. Αυτό σύμφωνα με κινεζικές διπλωματικές πηγές διαμορφώνει προϋποθέσεις που μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα και ειδικά τον Πειραιά κεντρικό σημείο εξυπηρέτησης (hub) της Ευρώπης αναφορικά με τη διακίνηση και την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων της. Το διευθυντικό επιτελείο της ΖΤΕ πρόκειται να παραδώσει στον κ. Σαμαρά το συνοπτικό επιχειρησιακό σχέδιο των δύο επενδύσεων που θέλει να αναπτύξει στην Ελλάδα.
Πηγή: Capital
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΔΟΕ: Μπλόκο σε νταλίκες απο την Αλβανία !!

Εκτελωνισμοί Πειραιά :Κολώνης Αγγελος Κουρτέσης Αλέξανδρος
Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν εξαπολύσει στην κυριολεξία ανθρωποκυνηγητό και οι έλεγχοι στην Εθνική Οδό Άρτας Αντιρρίου συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Νωρίτερα και στη διάρκεια της μέρας εντοπίστηκαν έντεκα συνολικά νταλίκες με Αλβανικές πινακίδες να μεταφέρουν εμπορεύματα πολύ περισσότερα από κείνα που αναγράφονταν στα παραστατικά τους.
Οι περισσότερες από τις νταλίκες αυτές μετέφεραν καυσόξυλα, μία ήταν φορτωμένη με πέτρα που προορίζονταν για οικοδομές, ενώ όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ανάμεσα στα προϊόντα αυτά βρέθηκαν και μεγάλες ποσότητες με καλαμπόκι.
Πριν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ οι νταλίκες είχαν περάσει τον τελωνειακό έλεγχο και είχαν σφραγίσει τα παραστατικά τους, γεγονός που αποδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου. Αδυναμία που οφείλεται κατά βάση στην απουσία υλικοτεχνικής υποδομής. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελωνεία δεν υπάρχει ούτε εδαφιαία πλάστιγγα.
Έτσι υπάρχει αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου, όπως επίσης υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να διαπιστωθεί με ακρίβεια το εμπόρευμα ή τι άλλο μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτό που αναγράφουν τα παραστατικά.
Στα τελωνεία των ευρωπαϊκών χωρών αλλά ακόμη και της Τουρκίας τα φορτηγά και οι νταλίκες «σκανάρωνονται» κι έτσι αποτυπώνεται πλήρως η εικόνα του φορτίου.
Κάτι τέτοιο λοιπόν δεν συμβαίνει στα ελληνικά ούτε καν σε αυτά που κάνουν τον έλεγχο από την Αλβανία, όπου πολύ συχνά μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Τα φορτία που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ στην Άρτα ήταν περισσότερα από τα αναγραφόμενα ακόμη και κατά 30%, κοντά δηλαδή στους δέκα τόνους.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται με σκοπό να εντοπιστούν και οι παραλήπτες των εμπορευμάτων αυτών προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων.
Πηγή:Hpeiros.gr
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Εκσυγχρονισμός των τελωνείων ενάντια στην Φοροκλοπή ..................

 "Εκσυγχρονισμός των τελωνείων ενάντια στην Φοροκλοπή  και το λαθρεμπόριο ....."
Την επιχειρησιακή αναβάθμιση των τελωνείων της χώρας και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών υπό το συντονισμό του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη.
Στόχος είναι τα τελωνεία να αποκτήσουν υποδομές αντίστοιχες των ευρωπαϊκών και να περιορισθεί το λαθρεμπόριο και η φοροκλοπή.
Ειδικότερα, στις αρχές του 2014 το υπουργείο Οικονομικών θα ενεργοποιήσει σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων στα τελωνεία 

  • Πατρών, 
  • Ηγουμενίτσας, 
  • Κακαβιάς, 
  • Ευζώνων, 
  • Δράμας, 
  • Σερρών και 
  • Ορεστιάδας.

Το σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων θα αποτελείται από υπερσύγχρονες κάμερες και αισθητήρες ελέγχου, αλλά και από ειδική υποδομή που θα καλύπτει τις ανάγκες καταγραφής, παρακολούθησης, και διασταύρωσης των στοιχείων των διερχόμενων από τα σύνορα τη χώρας οχημάτων.
Το ειδικό σύστημα θα συμβάλλει στις αυξημένες ανάγκες ελέγχου της εισόδου και εξόδου οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων, στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου προϊόντων, στην παρακολούθηση των ειδικών καθεστώτων κυκλοφορίας οχημάτων εντός της χώρας, στην παρακολούθηση των εμπορευμάτων που διακινούνται κάτω από ειδικό καθεστώς, αλλά και στη διασφάλιση της συνολικής παρακολούθησης διελεύσεων οχημάτων, από και προς τη χώρα, μέσω της ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων με άλλα σχετικά εθνικά συστήματα αλλά ενδεχόμενα και με πληροφοριακά συστήματα άλλων κρατών.
Σχόλιο ΑΚ: Λέτε ??? Να δούμε !! Πάντως μια και επικαλούνται την Ε.Ε : Εκεί Π.Χ στην Ολλανδία τα εισαγόμενα προϊόντα ελέγχονται σε ποσοστό 1% .
Δηλαδή στην Ελλάδα θα έχουμε μείωση στους Ελέγχους  !!!!  
Πηγή:Το Βήμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com

Tel :6977636709