Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Γιατί θριαμβολογούν άραγε ?

Μεγάλη Πολυεθνική στον χώρο των ταχυμεταφορών "πανηγυρίζει " για την απόκτηση άδειας τελωνειακού αντιπροσώπου (??).
Η άδεια αυτή  εδόθη κατόπιν πιέσεων της τρόικας πριν από λίγους μήνες .

Λόγω του ότι έχουν δημιουργηθεί ή θα δημιουργηθούν πολλά ερωτήματα στον εμπορικό κόσμο πρωτίστως στο  να επιλέξουν ή όχι Εκτελωνιστή φυσικό πρόσωπο ή Ανώνυμη άχρωμη Πολυεθνική προσπαθώ πιο κάτω να δώσω μία σαφή απάντηση που θα τους βγάλει απο το δίλημμα. 

Σε ένα πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο υπογράφει ο Κος Θεοχάρης με αριθμό πρωτοκόλλου 5019610/21-05-13 δίδονται οδηγίες προς "Ναυτιλομένους" για την υποστήριξη των Νέων Ηλεκτρονικών διαδικασιών εξαγωγής.
Στην σελίδα 6 του ανωτέρου εγγράφου αναφέρει :
 "Για να είναι εφικτές οι διευκολύνσεις που παρέχονται από το νομικό και διαδικαστικό πλαίσιο στις εξαγωγές , πέρα από τις ενέργειες και τις ρυθμίσεις σε επίπεδο τελωνειακής διοίκησης απαιτείτε πρώτιστα η γνώση και η κατανόηση των κανόνων τελωνειακού δικαίου από τους εξαγωγείς και τους αντιπροσώπους τους προκειμένου να επιλέγουν την ορθή τελωνειακή διαδικασία" κλπ κλπ
Θέτω λοιπόν ένα απλό ερώτημα στον κύριο Υπουργό αλλά και στους Έλληνες Εξαγωγείς πρωτίστως.

  • Ποιοί  κατά την γνώμη τους είναι οι πιο κατάλληλοι  για να διασφαλίσουν απρόσκοπτα , και προ πάντων σωστά και σύμφωνα με τους κανόνες τελωνειακού δικαίου την εξαγωγική τους διαδικασία ?
  • Ποιοί έχουν  καλύτερη γνώση των τελωνειακών διαδικασιών ? 
  • Ποιους εμπιστεύονται περισσότερο ?

Την απρόσωπη και άχρωμη φωνή της/του υπαλλήλου της "πιστοποιημένης" (??) πολυεθνικής  που περιγράφει σε όλους τα ίδια μη λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα της κάθε εξαγωγικής  διαδικασίας και την οποία υπάλληλο θα ψάχνει στα τηλέφωνα για διευκρινίσεις ??  ή
Τον συνεργάτη , τον πιστοποιημένο με πτυχίο του Υπ. Οικονομικών Εκτελωνιστή,  που επί χρόνια γνωρίζει και συναλλάσσεται μαζί του και που ξέρει ότι οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου θα σηκώσει το τηλέφωνο για να  του δώσει απάντηση στην απορία του , στο ερώτημα του  και ο οποίος  γνωρίζει καλύτερα την τελωνειακή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ?
Η απάντηση που έρχεται αμέσως στα χείλη του καθενός είναι μία και μόνη : Μα τον επί χρόνια συνεργάτη .
Κύριοι, ο κλάδος των Εκτελωνιστών έχει προχωρήσει εδώ και μία τριετία σε σοβαρές μειώσεις  αμοιβών  για τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Επιπλέον η ευθύνη του Πιστοποιημένου Εκτελωνιστή - Τελωνειακού αντιπροσώπου είναι άμεση έναντι του δημοσίου και του πελάτη του .

Ο σύλλογος Εκτελωνιστών εξέδωσε το πιο κάτω δελτίο τύπου με το οποίο απαντά σε ένα προς ένα τα σημεία "πανηγυρισμού" της Γερμανικής Πολυεθνικής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         
Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, την ανακοίνωση γνωστής πολυεθνικής εταιρίας, γερμανικών συμφερόντων, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ταχυμεταφορών και η οποία (ανακοίνωση) αναφέρεται στην απόκτηση, από την εν λόγω εταιρεία, της ιδιότητας του Τελωνειακού Αντιπροσώπου.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε και παράλληλα να διευκρινίσουμε στον εμπορικό κόσμο, τον οποίο διαχρονικά ο Εκτελωνιστικός Κλάδος υπηρέτησε με πνεύμα εξαιρετικής συνεργασίας, τα ακόλουθα:

1. Οι Εκτελωνιστές, είναι ο μοναδικός Κλάδος, ο οποίος διαθέτει Πιστοποίηση Τελωνειακού Αντιπροσώπου. Οι υπόλοιποι που κάνουν χρήση του όρου «Τελωνειακός Αντιπρόσωπος» δεν κατέχουν την πιστοποίηση που προβλέπουν οι «πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις» και συνεπώς την αντίστοιχη φερεγγυότητα έναντι του εμπορικού κόσμου και του Δημοσίου για την ασφαλή και ορθή διεκπεραίωση των συναλλαγών.

2. Ο Κλάδος των Εκτελωνιστών, συναισθανόμενος την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας την τελευταία τριετία, έχει προχωρήσει, χωρίς φανφάρες, σε εκπτώσεις των τιμολογίων τους, που αφορούν τελωνειακές διαδικασίες. Ο εμπορικός κόσμος, τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές, έχει εισπράξει ήδη τη διαφορά και δεν συγκινείται από προσφορές και εκπτώσεις ποσοστών που διαφημίζονται χωρίς μέτρο σύγκρισης.

3. Οι Εκτελωνιστές – Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι, συμμετέχουν στην Επιτροπή Προώθησης και Διευκόλυνσης των Εξαγωγών του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης που σημαίνει ότι, η απλούστευση των διαδικασιών στις Εξαγωγές, που θα ξεκινήσει από 3/6/2013, έγινε και με δικές τους προτάσεις, με τη συνεργασία τους και με τη σύμφωνη γνώμη τους.

4. Από τον Απρίλιο του 2012, οι Εκτελωνιστές – Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι καταθέτουν τα παραστατικά εξαγωγής, μέσω πιστοποιημένου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών SERVER του Σ.Ε.Π.Α. και με τον τρόπο αυτό, προσφέρουν στους πελάτες τους ταχύτητα, αμεσότητα και ασφάλεια στην διεκπεραίωση των διαδικασιών εξαγωγής.

5. Οι Εκτελωνιστές – Πιστοποιημένοι Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός Κλάδος που, όλα αυτά τα χρόνια, διαθέτει την τεχνογνωσία, ώστε να προασπίζει τόσο το δημοσιονομικό συμφέρον όσο και τα συμφέροντα του εξαγωγικού εμπορίου, εφοδιάζοντας τους πελάτες τους με τα κατάλληλα πιστοποιητικά για τη διεκπεραίωση των εξαγωγών τους. Το παραπάνω αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει κατηγορηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβάσεις του συνόλου περί εξαγωγών νομοθεσίας.

6.  Η ευθύνη του Πιστοποιημένου Εκτελωνιστή – Τελωνειακού Αντιπροσώπου είναι άμεση, έναντι του Δημοσίου και του πελάτη του, μη αναγόμενη σε τρίτους.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ                                           ΣΟΦΙΑ  ΦΡΑΓΚΟΥ

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η σειρά του Κάρολου !!

Αύριο Πέμπτη 30/05/13 στις 12 το μεσημέρι είναι  προγραμματισμένη  η επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στις εγκαταστάσεις της Cosco (PCT) στο Ικόνιο .
Έτσι ολοκληρώνετε και δηλώνετε  με τον καλύτερο τρόπο η προβολή της θέλησης της χώρας για την στροφή της στις μεγάλες  Επενδύσεις .
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αντιδράση του Πεκίνου για τα Φωτοβολταικά


Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ άσκησε κριτική στην ΕΕ για τα σχέδιά της να ερευνήσει για φερόμενη αντι ανταγωνιστική συμπεριφορά από Κινέζους κατασκευαστές εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας και να επιβάλει ανταποδοτικούς εισαγωγικούς δασμούς στα φωτοβολταϊκά από την Κίνα, μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε αργά χθες ότι ο Λι δήλωσε σε επιχειρηματικά στελέχη στην Ελβετία ότι τα μέτρα αυτού του είδους "θα βλάψουν τους άλλους χωρίς να έχουν κάποιο όφελος για τον ίδιο" που τα λαμβάνει.
Ο Λι είναι ο πιο υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος που σχολιάζει το ζήτημα αυτό μέχρι στιγμής.
Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ανταποδοτικών εισαγωγικών δασμών στα φωτοβολταϊκά από την Κίνα.
Ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για θέματα Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκουχτ δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι συμφώνησε κατ'αρχήν με τους άλλους Επιτρόπους την έναρξη μιας διαδικασίας αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων κατά της Κίνας, αλλά σημείωσε ότι πρώτα θα επιζητήσουν να διαπραγματευτούν μια λύση με τις κινεζικές αρχές.
Η Κίνα απείλησε με αντίποινα αν η ΕΕ προχωρήσει με την έρευνα αυτή.
Το Πεκίνο ελπίζει ότι η ΕΕ θα σκεφτεί τις συνολικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών και θα υπερασπιστεί τις αρχές του ελεύθερου εμπορίου όταν θα χειριστεί τις δύο υποθέσεις, μετέδωσε το Νέα Κίνα επικαλούμενο τις δηλώσεις του Λι.
Η ΕΕ είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, ενώ και για την ΕΕ η Κίνα είναι πολύ σημαντικός εμπορικός εταίρος, καθώς έρχεται στην δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ.
Οι κινεζικές εξαγωγές αγαθών στην 27μελή ΕΕ ανήλθαν συνολικά σε 290 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, ενώ της ΕΕ προς την Κίνα σε 144 δισεκατομμύρια ευρώ.



Πηγή: Έθνος
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η Άφιξη των νέων 5 γερανογεφυρών στον Πειραιά




Πέντε νέες υπερσύγχρονες γερανογέφυρες τύπου super post panamax μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά από τη ΣΕΠ

Η Cosco, μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Α.Ε., πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ, για να αναπτύξει τον προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ (δυτική πλευρά), ώστε να μπορεί να διακινήσει ετησίως περίπου 4,5 εκατ. teu. Εφόσον πραγματοποιήσει και τη νέα επένδυση, δηλαδή την ανάπτυξη της ανατολικής πλευράς του ΙΙΙ, προϋπολογισμένης αξίας 220 εκατ. ευρώ, θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. teu σε ετήσια δυναμική.  
Στην επιστολή της ΣΕΠ, με ημερομηνία 10 Μαΐου 2013, αναφέρεται ότι «η διατήρηση του εγγυημένου ανταλλάγματος θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της δραστηριότητάς μας και σε υψηλά τιμολόγια, διότι περιορίζει την ευελιξία μας στον προσδιορισμό των τιμών, ενώ η υπάρχουσα λιμενική υποδομή δεν επιτρέπει τους επιθυμητούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Πηγή: Ναυτεμπορική 
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει τα ρέστα της

http://custom-brokers.blogspot.com
Πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση του λιμανιού του Πειραιά» είπε ο κ. Ζηλιασκόπουλος, σημειώνοντας ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να μεγαλώσει μαζί με την ανάπτυξη του λιμανιού, αφού πλέον δημιουργείται ευκαιρία δραστηριοποίησής της στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος παρατήρησε ότι από την εποχή του Μάρκο Πόλο και του Μεγαλέξανδρου οι αγορές αναζητούν ταχύτερες διαδρομές για τα προϊόντα τους και πρόσθεσε ότι η πρόταση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ - COSCO επιταχύνει τη μεταφορά των εμπορευμάτων κατά 10 ημέρες σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα! Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει η εταιρεία να «πιάσει» τα υψηλά στάνταρτ που θέτουν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις. «Αν πάει καλά, θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες» είπε.
Κοντέινερ «πόρτα - πόρτα»
Επίσης, ανακοίνωσε τη διάθεση μιας καθημερινής εμπορευματικής υπηρεσίας μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η οποία θα μεταφέρει εμπορεύματα είτε πόρτα - πόρτα είτε απευθείας στον τερματικό σταθμό σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Η υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να στέλνουν ένα κοντέινερ με 250 ευρώ ή να το παραδίδουν πόρτα - πόρτα με 350 ευρώ, τιμές ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με ό,τι ισχύει στην αγορά.
Στόχος είναι αυτή η υπηρεσία να επεκταθεί και στις όμορες χώρες με τρένα προς Σόφια, Βουκουρέστι, Σκόπια και Βελιγράδι και να αποτελέσει τη βάση για την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παράλληλα, μια ανασκόπηση της πορείας της COSCO στον Πειραιά έκανε ο εμπορικός διευθυντής της PCT κ. Τάσος Βαμβακίδης. «Με μεθοδικότητα πετύχαμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τόσο μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών όσο και εμπορικών εταιρειών» είπε και υπογράμμισε τόσο την ευνοϊκή θέση του Πειραιά όσο και τη δυνατότητα που έχει να «σερβίρει» εμπορεύματα από και προς την ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Βαμβακίδης στάθηκε στη σιγουριά που αποπνέει η παρουσία μιας παγκόσμιας ναυτιλιακής δύναμης όπως η COSCO και τόνισε ότι η PCT προχωρεί σε νέες επενδύσεις, πέραν όσων προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης του λιμένος, προκειμένου να σταθεί στον ανταγωνισμό της περιοχής.
Τουρκικό bras de fer
http://ektelonistis.blogspot.com/p/blog-page.html
Μας την χώνονται και οι Τούρκοι
Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Εταιρειών Logistics της Τουρκίας (UTIKAD), κ. Τουρκούτ Ερκεσκίν, ο οποίος παρουσίασε έξι μεγάλα σχέδια συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών της Τουρκίας, με στόχο να καταστεί η χώρα κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου. Μάλιστα, ορισμένα είναι χρηματοδοτούμενα από μη κρατικούς φορείς, όπως τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια. Σημειωτέον ότι η γειτονική χώρα έχει ορίσει ως στόχο να είναι δέκατη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη το 2023, έτος που συμπίπτει με την εκατονταετηρίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Παράλληλα, οι φορείς των logistics της Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπέγραψαν κοινή διακήρυξη, με την οποία ζητούν από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ ενιαία αγορά διαμεταφορών, εναρμονισμό νομοθεσίας, απλοποίηση τελωνειακών διαδικασιών, ολοκλήρωση έργων υποδομής, χρήση «πράσινων» εναλλακτικών, διεθνή συνεργασία κ.ο.κ.

Διαγωνισμός
Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα «τρέξει» και ο διαγωνισμός για τη Rosco, την εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού. Εκτός από τους Κινέζους ενδιαφέρον για την είσοδό τους στον ελληνικό σιδηρόδρομο έχουν δείξει και οι Γάλλοι.
Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Frederic Cuvillier κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα είχε επιβεβαιώσει ότι οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Alstom στον διαγωνισμό για τη Rosco, ενώ ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε εκφράσει και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.
Ωστόσο τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Γάλλοι και οι Ρώσοι, οι οποίοι έχουν εκφράσει ένα καταρχήν ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα από την υλοποίηση της συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί με την Cosco και την HP κυρίως σε επίπεδο τήρησης χρόνων και κόστους.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ήδη έτοιμη να κάνει τις πρώτες μεταφορές, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν προσεχώς αμέσως μόλις λήξουν τα προηγούμενα συμβόλαια της HP για μεταφορές μέσω Αμβούργου και Ρότερνταμ.

Πηγή: Βήμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Τούρκοι & Βούλγαροι οδηγοί απέκλεισαν το μεθοριακό Τελωνείο «Καπιτάν Αντρέεβο»


Τούρκοι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία ως κίνηση διαμαρτυρίας για την «αυθαίρετη και παράνομη κράτηση των βουλγαρικών φορτηγών στα τουρκικά σύνορα», όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BTV ο αντιπρόεδρος της κλαδικής ένωσης μεταφορέων Ηλιάν Φιλίποφ.
Στην ίδια εκπομπή, ο μεταφορέας Τσβετάν Φιλίποφ κατήγγειλε ότι είναι «εγκλωβισμένος» στον συνοριακό σταθμό ελέγχου «Καπιτάν Αντρέεβο-КАПИТАН АНДРЕЕВО» από την περασμένη Δευτέρα, ενώ άλλοι συνάδελφοί του έχουν ακινητοποιηθεί στα σύνορα από την περασμένη Παρασκευή.
Οι μεταφορείς καταγγέλλουν τις τουρκικές τελωνειακές Αρχές για «συστηματική διάκριση και κράτηση των φορτηγών με αφορμή διάφορα προσχήματα και απαιτήσεις που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».
Αποτέλεσμα αυτής της στάσης των τουρκικών Αρχών, προσθέτουν, είναι «εμείς (οι μεταφορείς) να πληρώνουμε αποζημιώσεις που φθάνουν τα 28.000 ευρώ».
Με την ευκαιρία των προσεχών συναντήσεων των υπουργών μεταφορών Βουλγαρίας και Τουρκίας την 22α Μαΐου, ο κ Ράικοφ ανέφερε οτι σκοπεύει να λάβει μέτρα αντίστοιχα με αυτά της Τουρκίας, σε ότι αφορά τη διακίνηση των τούρκων οδηγών στο βουλγαρικό έδαφος.
Πηγή: Ζούγκλα

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709




Στατιστικά εισαγωγών εξαγωγών μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου -2013


http://www.ektelonismos.com - Αλέξανδρος Κουρτέσης
Ο ιστότοπος μας  δημοσιεύει , όποτε είναι δυνατόν , τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία εισαγωγών και εξαγωγών της χώρας μας , όπως δίνονται από την Ελληνική στατιστική αρχή.

Εδώ τα στατιστικά των  μηνών 


όπως δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Στατιστική Υπηρεσία και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον .


Πηγή: Ελ. Στατιστική Αρχή
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Cosco: Εκσυγχρονίζονται οι εγκαταστάσεις της .


http://www.ektelonismos.com
Η Cosco έφερε στους προβλήτες που διαχειρίζεται πέντε γερανογέφυρες, που συγκαταλέγονται στις πιο σύγχρονες του κόσμου.
Οι γερανογέφυρες τύπου super post panamax έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά με το φορτηγό πλοίο «Zhenhua 24» από τη Σαγκάη.
Η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, επιδιώκει να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον προβλήτα ΙΙΙ, ταχύτερα απ' ό,τι προβλέπεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις με το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το 2016.
Στο λιμάνι του Πειραιά, με την ολοκλήρωση της πλήρους λειτουργίας του προβλήτα τρία, αναμένονται ακόμα δύο σύγχρονες γερανογέφυρες ιδίου τύπου.
Με την άφιξη των πέντε γερανογεφυρών super post panamax, ο ΣΕΠ θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία έως και 360 μέτρα και να αδειάζει περίπου 4.000 κοντέινερ μέσα σε 24 ώρες.
Η ανυψωτική ικανότητα των νέων γερανογεφυρών είναι από 65-85 τόνους και κάθε μία ζυγίζει περίπου 2.000 τόνους.
Θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εμπορικός διευθυντής της Cosco Τάσος Βαμβακίδης και εκτίμησε ότι με τις νέες γερανογέφυρες οι αριθμοί των κινήσεων θα φθάσουν στα ύψη.
Εκτίμησε ότι με τη λειτουργία των προβλητών 2 και 3 ο ΣΕΠ θα μπορεί να διαχειριστεί περίπου 4,3 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έως το τέλος του 2013.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η προβλήτα 2 αυτή τη στιγμή έχει εξαντλήσει το 80% της δυνατότητάς της.
Πηγή: Reporter.gr
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709


Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

9η Μαΐου 1950 - Η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ρόμπερτ Σουμάν 
Η Διακήρυξη Σουμάν 


Η Διακήρυξη Σουμάν, που παρουσιάστηκε από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν στις 9 Μαΐου 1950, πρότεινε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα,( European Coal and Steel Community ) τα μέλη της οποίας θα διαχειρίζονταν από κοινού την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα.
Η ΕΚΑΧ (ECSC), της οποίας ιδρυτικά μέλη ήταν:
 η Γαλλία, η Δυτική Γερμανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, ήταν ο πρώτος από μια σειρά υπερεθνικών ευρωπαϊκών θεσμών που τελικά μετεξελίχθηκαν στη σημερινή "Ευρωπαϊκή Ένωση".


Ιστορικό
Η σημαία της ΕΚΑΧ
Το 1950, τα κράτη της Ευρώπης προσπαθούσαν ακόμη να επουλώσουν τις πληγές τους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος...........................

Συνέχεια εδώ


Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709