Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Τελωνεία: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, και η προστασία των πολιτών της ΕΕ στον 21ο αιώνα

Ο Αlgirdas Šemeta, Επίτροπος για τη φορολογία, τελωνειακή ένωση, την καταπολέμηση της απάτης και ελέγχου, δήλωσε τα εξής:
"Η τελωνειακή ένωση είναι ο θεμέλιος λίθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πάνω από 4 δεκαετίες, και ένας αξιόπιστος θεματοφύλακας της εσωτερικής αγοράς. Σήμερα, καθώς προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ,  από την  αποτροπή νέων κινδύνων για την ασφάλεια και την προστασία μας, οι υπηρεσίες που παρέχουν τα τελωνεία της ΕΕ   είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Η προστασία των πολιτών μας, η ευημερία των επιχειρήσεών μας και η προώθηση του εμπορίου της ΕΕ εξαρτώνται απο τις  υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχονται από την απρόσκοπτη  λειτουργία της τελωνειακής ένωσης. Αυτό  σκοπεύουμε να παραδώσουμε. "





Κάθε χρόνο, τα τελωνεία της ΕΕ, προχωρούν σε  διαδικασία (εκτελωνισμού) .......

  • δισεκατομμυρίων τόνων αγαθών αξίας € 3 300 δισ. ευρώ, και 
  • εισπράττουν € 16,6 δισεκατομμύρια σε τελωνειακούς δασμούς. 

Ωστόσο, τα τελωνεία της ΕΕ είναι σήμερα κάτι περισσότερο από εισπρακτικός μηχανισμός εσόδων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 δεκαετιών, η τελωνειακή ένωση έχει εξελιχθεί σε ένα πολυ-λειτουργικό φορέα παροχής υπηρεσιών, παρέχοντας υπηρεσίες  τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην κοινωνία στο σύνολό της. Τα Τελωνεία δεν εξασφαλίζουν μόνο την ομαλή ροή του εμπορίου και την προστασία από κινδύνους και την ασφάλεια ,  βοηθούν επίσης στην επιβολή  πολιτικών, όπως η 

  • δημόσια υγεία, η 
  • προστασία των καταναλωτών, τα 
  • δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, του 
  • περιβάλλοντος και 
  • της γεωργίας.

Το μήνυμα εδώ όπως δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα της Ε.Ε
Πηγή:Ε.Ε
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες ΦΠΑ

ΦΠΑ ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Από την 1η Ιανουαρίου 2013, εφαρμόζονται νέοι κανόνες της ΕΕ για το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που θα έχουν ως στόχο να διευκολύνουν και θα εξοικονομούν μεγάλα ποσά για τις επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.
Η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως η έντυπη τιμολόγηση, επιτρέποντας στις εταιρείες να επιλέξουν τη λύση τιμολόγησης ΦΠΑ που λειτουργεί καλύτερα για αυτές.
Το μέτρο αυτό έχει τη δυνατότητα να εξοικονομήσει από τις επιχειρήσεις μέχρι και €18 δισ. το χρόνο που οφείλεται σε μείωση του κόστους διαχείρισης.
Τα ηλεκτρονικά και έντυπα τιμολόγια, στο πλαίσιο της οδηγίας, τοποθετούνται επί ίσοις όροις με κοινούς κανόνες, προκειμένου να προωθηθεί η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

  • Τα κράτη μέλη δεν θα μπορούν πλέον να ορίζουν προϋποθέσεις για τη χρήση των ηλεκτρονικών τιμολογίων, όπως για παράδειγμα ηλεκτρονικές υπογραφές, και τα τιμολόγια θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύονται με ηλεκτρονικά μέσα. 
  • Δεύτερον, οι επιχειρήσεις των κρατών μελών, με κύκλο εργασιών κάτω από €2 εκατομμύρια το χρόνο, δεν θα πρέπει να πληρώνουν το ΦΠΑ μέχρι την εξόφληση του τιμολογίου, αποφεύγοντας έτσι προβλήματα ταμειακής ροής για αυτούς. 

Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που μπορεί να προκύψει μεταξύ τιμολόγησης του πελάτη και της λήψης της πληρωμής, ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτό θα τους προσφέρει ανακούφιση στο θέμα της ταμειακής ροής. 
Η μεταφορά στο εθνικό δίκαιο των κανόνων τιμολόγησης ΦΠΑ στην ΕΕ των 27 κρατών μελών είναι επίσης μια βασική δράση στο πλαίσιο του ψηφιακού θεματολογίου για την Ευρώπη.
Ο κ. Algirdas Semeta, Επίτροπος για τη φορολογία, τα τελωνεία, την καταπολέμηση της απάτης και ελέγχου, δήλωσε: «Οι νέοι κανόνες για το ΦΠΑ αντικατοπτρίζουν τις σημερινές πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων με πιο απλές διαδικασίες και μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Πηγή:Ε.Ε
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Κινητά από την Τουρκία στο Επίκεντρο της φοροδιαφυγής !!

Τα μέτρα άρχισαν να αποδίδουν ,και ίσως άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.



Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΣΔΟΕ, μπαίνουν από την Τουρκία  στην Ελλάδα 3.000 φορτία τον μήνα με κινητά τηλέφωνα από κομμάτια συναρμολογούμενα αξίας 5 δισ. ευρώ και η αξία του ΦΠΑ που χάνεται εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ τον μήνα
Πώς γίνεται η απάτη
Η απάτη πραγματοποιείται ως εξής:
  1. Ο προορισμός των φορτίων είναι χώρες της Ευρώπης και ως εκ τούτου υπάρχει αναστολή καταβολής του ΦΠΑ.
  2. Τα εμπορεύματα δεν πάνε ποτέ στις χώρες προορισμού αλλά πωλούνται σε εμπόρους και σε παζάρια χωρίς τιμολόγια.
  3. Από το τελωνείο Πειραιά εξάγονται φορτία (κοντέινερ) με προορισμό Αλβανία - Βουλγαρία - Ρουμανία - Σκόπια κ.α.
  4. Η Cosco φωτογραφίζει τα κοντέινερ με τον μοναδικό αριθμό που έχουν κατά την εξαγωγή και την  εισαγωγή.(εδώ κρύβετε το μυστικό της αποκάλυψης της απάτης ,και εδώ γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων )
Η πληροφόρηση είναι η εξής:
  1. Τα κοντέινερ βγαίνουν για τους παραπάνω προορισμούς ώρα 10 το πρωί και ξαναμπαίνουν στις 5 το απόγευμα. Εκκρεμεί έλεγχος για το θέμα από τον Ιούνιο.(Δηλαδή φεύγουν για Αλβανία στις 10 το πρωί και επιστρέφουν στις 5 το Απόγευμα ?????)
  2. Όλα τα εμπορεύματα εκφορτώνονται στον Ασπρόπυργο και πωλούνται σε εμπόρους και σε αθίγγανους χωρίς τιμολόγια.
Προτάσεις

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών: 
  • Να συνεχιστεί και να ενταθεί το άνοιγμα των λογαριασμών για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Προς τούτο απαιτείται η κατάλληλη στελέχωση του ΣΔΟΕ με προσωπικό.
  • Ήδη ως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 230 υποθέσεις με πρόστιμα και φόρους πάνω από 700 εκατ. ευρώ.
  • Επίσης στην ΠΔ Αττικής λόγω της έλλειψης προσωπικού εκκρεμούν 119 υποθέσεις για να συνταχθούν οι αντίστοιχες εκθέσεις ελέγχου.
Δήμευση κινητών - ακινήτων - χρημάτων: 
  • Στις περιπτώσεις ανοίγματος λογαριασμών κατά τις οποίες διαπιστώνονται διαφορές χρημάτων που δεν καλύπτονται από τα φορολογηθέντα εισοδήματα να δεσμεύονται - φρονώ να δημεύονται - κινητά, ακίνητα και χρήματα.
  • Αυτό θα σηματοδοτήσει κοινωνική δικαιοσύνη διότι, αν ως κράτος αρκούμαστε στην καταβολή του 50%, τότε νομιμοποιούμε (ξεπλένουμε) το υπόλοιπο 50%.
Παροχή στοιχείων από τράπεζες: 
  • Αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή αρχείων στα οποία αρχικά να αποτυπώνονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από 1.1.2000 ως και σήμερα, ατομικά ή κοινά, πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς (εκτός  όψεως), για τους οποίους πρέπει να συντρέχουν,  οι κάτωθι προϋποθέσεις:
α) Κίνηση ενός τουλάχιστον λογαριασμού του οποίου οι συνολικές πιστώσεις ή χρεώσεις σε ένα τουλάχιστον έτος υπερέβησαν τις 300.000 ευρώ.
β) Αποστολή τουλάχιστον μία φορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, μέσω πάσης φύσεως εντολών, εμβασμάτων, καναλιών ηλεκτρονικού χρήματος ή/και εταιρειών παροχής διαμεσολάβησης, με αξία συναλλαγής μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ.
  • Αυτονόητο είναι ότι για τα φυσικά πρόσωπα που συντρέχουν οι ως  άνω προϋποθέσεις θα καταγραφούν στα υπόψη αρχεία οι κινήσεις όλων των λογαριασμών τους από 1.1.2000 ως και σήμερα.
  • Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζει από το 2000 και μετά το χρήμα που πήγε στο εξωτερικό. Το κλειδί είναι η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και η φορολόγησή του με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Έλεγχος στις offshore εταιρείες: Μέσω της ΓΓΠΣ διαπιστώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα 18.300 offshore εταιρείεςΈλεγχος δεν έχει γίνει καθόλου ως σήμερα. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι: Μία offshore στη Χαλκιδική οφείλει 29 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμους φόρους.
Πηγή: Απόσπασμα απο το Βήμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια Πολλά

Το Ιστιολόγιο μας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους  χρόνια πολλά , Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο 2013 , με υγεία και χωρίς προβλήματα, και με δουλειά .


Κουρτέσης Αλέξανδρος
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Μάχη Ρωσίας Κίνας για σιδηροδρόμους Λιμάνια

Που θα κάτσει η μπίλια ? Ανώτατα  στελέχη των δύο κολοσσών πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα . Αιτία το μεγάλο Deal που έκλεισε η Cosco με την hp , άνοιξε η όρεξη και το ενδιαφέρον του Βόρειου Γίγαντα (RZD) με το αχανές σιδηροδρομικό δίκτυο.  Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο την άλλη μάλλον θα διασπασθεί σε "κομμάτια" και θα πουληθεί σε όποιον δείξει την καλύτερη "διαγωγή".

Διαβάστε ποιό κάτω το Άρθρο που δημοσίευσε το Εθνος σχετικά με το θέμα

Ένας Ρώσος κοσμοναύτης πάτησε το πόδι του στην... Αθήνα, βάζοντας τους κρατικούς σιδηροδρόμους της Ρωσίας (RZD) σε «τροχιά» διεκδίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το ενδιαφέρον της Μόσχας για τον ελληνικό οργανισμό σιδηροδρόμων παραμένει ζεστό και αυτό γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι ήρθε στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος του ρωσικού κολοσσού, Ολεγκ Ατκοφ, πρώην κοσμοναύτης που παρέμεινε το 1983 σε τροχιά στο Διάστημα για 237 μέρες με το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz T-10. 
Νωρίτερα είχε καταφθάσει στη χώρα μας τεχνικό κλιμάκιο της εταιρείας, προκειμένου να επιθεωρήσουν την κατάσταση του δικτύου και του τροχαίου υλικού.

Για τους ρωσικούς σιδηροδρόμους που αποτελούν τον μεγαλύτερο μεταφορικό οργανισμό στον κόσμο με ένα αχανές δίκτυο γραμμών μήκους 55.000 μιλίων, το ενδιαφέρον για τον ελληνικό ΟΣΕ εκδηλώθηκε για πρώτη φορά την περασμένη άνοιξη. Το γεγονός, όμως, που μοιάζει να συνέβαλε στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ρώσων, είναι η συμφωνία της αμερικανικής Hewlett Packard με την κινεζική Cosco, που περιλαμβάνει τη διακίνηση των προϊόντων της HP από το λιμάνι του Πειραιά με τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι αυτό που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των Ρώσων είναι ότι το deal με τους Κινέζους της Cosco και τη HP δίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημαντικό εμπορευματικό έργο που μπορεί να της εξασφαλίσει σταθερή ροή εσόδων και κερδοφορία.
Άλλωστε, η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί «προπομπό» και νέων συμφωνιών με πολυεθνικές εταιρείες που παράγουν στην Ασία και εξάγουν στην Ευρώπη, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την αξία της.

Η κινεζική Cosco θέλει να γίνει το αφεντικό των μεταφορών προϊόντων προς της ΕΕ. Μόνο τυχαίο, εξάλλου, δεν είναι ότι η πρώτη συμφωνία έγινε με αμερικανικό κολοσσό. Η πύλη της Ευρώπης για την Cosco άνοιξε όταν πήρε τα ηνία του Πειραιά και πλέον ο κινεζικός δράκος διεκδικεί και τον δρόμο διά ξηράς.
Με τη συμφωνία μεταφοράς των προϊόντων της HP προς την Ευρώπη με τον στόλο της Cosco και τη διοχέτευσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το σχέδιο άρχισε να υλοποιείται. Στόχος είναι πριν από το τέλος του χρόνου να ξεκινήσει η διοχέτευση προϊόντων της HP μέσω του ελληνικού σιδηροδρόμου στην Κεντρική Ευρώπη. Επόμενο βήμα και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Μόνο που οι Ρώσοι θέλησαν να μπουν σφήνα διεκδικώντας και εκείνοι το λιμάνι, μαζί με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ.

Το γεγονός βέβαια ότι οι Ρώσοι δεν διαθέτουν σήμερα εφοδιαστική αλυσίδα στην Ευρώπη, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους σιδηροδρόμους και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δεν είναι μόνο οικονομικοί αλλά και στρατηγικοί.
Αυτό πάντως που περιγράφεται στην πρόθεση εξαγοράς των ελληνικών σιδηροδρόμων εκ μέρους των Ρώσων, είναι η πρόβλεψη διασύνδεσης με το σύνολο των ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και με το σύνολο του αχανούς δικτύου των σιδηροδρόμων της Ρωσίας, που το 2011 μετέφεραν 992,4 εκατ. επιβάτες και 1,2 δισ. τόνους εμπορευμάτων.

Το σενάριο που δείχνει να κερδίζει έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η υιοθέτηση του μοντέλου απόσχισης κλάδων με σκοπό να μπορούν να παραχωρηθούν ξεχωριστά δραστηριότητες της εταιρείας σε ιδιώτες, όπως οι εμπορευματικές μεταφορές.
Σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει από τις εμπορευματικές μεταφορές κύκλο εργασιών που φτάνει τα 24 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της στο εννεάμηνο του 2012 έφτασαν στα 190.000 ευρώ.
Στη Θεσσαλονίκη: Κόντρα με τους Κινέζους για το λιμάνι


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι δεν ορέγονται μόνο τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, αλλά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το δικαίωμα εκμετάλλευσης του οποίου όμως διεκδικούν και οι Κινέζοι της Cosco. Όπως  εξάλλου, ανέφερε παράγοντας της αγοράς, μια ενδεχόμενη εξαγορά των ελληνικών σιδηροδρόμων από τους Ρώσους δεν θα ήταν και τόσο καλοδεχούμενη από τους Κινέζους.
Το ενδιαφέρον των Ρώσων εστιάζεται στην εμπορική εκμετάλλευση του λιμένα Θεσσαλονίκης με σιδηροδρομική σύνδεση.
Οι Ρώσοι αποκτούν πρόσβαση στο Αιγαίο, έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια εφοδιαστική αλυσίδα που θα ενώνει τον Ειρηνικό και την Ασία με την Ευρώπη. Όπως πολύ χαρακτηριστικά είχε σημειώσει πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων, με αφορμή το ενδεχόμενο εξαγοράς του ΟΣΕ «θα μπορεί κάποιος να επιβιβάζεται στην Αθήνα και να φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό». Πέραν πάντως της Θεσσαλονίκης, στη λίστα των λιμανιών που ενδιαφέρουν τους Ρώσους είναι η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: Έθνος
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709




Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δελτία χημείου κατά την εισαγωγή & Εξαγωγή . Νέες Διαδικασίες

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης  Δεύτερο Τεύχος, Αριθμός φύλου 3256/06/12/12
Η νέα διαδικασία δειγματοληψίας κατά την εισαγωγή και εξαγωγή.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο στο Άρθρο 9 Παρ 2 καταργείτε το προσωρινό Δελτίο Χημικής Ανάλυσης κατά την Εξαγωγή.
Η δειγματοληψία γίνετε κανονικά.

Εδώ το έγγραφο  (Μπορείτε να το κατεβάσετε)


 ΔΕΛΤΙΑ ΧΗΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ & ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
                         

Πηγή:Υπουργείο Οικονομικών
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Κατάργηση της εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων

Με το Αρ. Πρωτ.  Δl 9Α5045276 ΕΞ2012  έγγραφο του Υπ. Οικονομικών καταργείται η υποχρέωση εγγραφής στα μητρώα εξαγωγέων για την τήρηση των τελωνειακών διατυπώσεων εξαγωγής.


εδώ το έγγραφο
Κατάργηση της εγγραφής στο Ειδεικό  Μητρώο Εξαγωγέων

Πηγή:ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Σαρωτικές αλλαγές σε εφορίες, τελωνεία και ΣΔΟΕ


Σε αλλαγές κορυφής σε εφορίες, τελωνεία και ΣΔΟΕ προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να καταστεί αποτελεσματικότερος ο φορολογικός μηχανισμός και να προσαρμοστεί στους απαιτητικούς εισπρακτικούς στόχους του μνημονίου.
Αλλαγές πάντως που ήδη έχουν εγείρει σημαντικές αντιδράσεις από τα στελέχη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, πολλά εκ των οποίων τις θεωρούν παράνομες και χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες αξιολογήσεις.
Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του υπουργείου, πρόκειται να μετακινηθούν από τις θέσεις τους πάνω από 160 διευθυντές, υποδιευθυντές και επόπτες του υπουργείου Οικονομικών, με κάποιους από αυτούς να διατηρούν τον βαθμό τους και άλλους να υποβαθμίζονται.
Την ίδια ώρα περί τα 20 νέα πρόσωπα πρόκειται να αναλάβουν νευραλγικές θέσεις στο ΣΔΟΕ και στον υπόλοιπο ελεγκτικό μηχανισμό, με πληροφορίες να εντάσσουν στους «μετακινήσιμους» ακόμη και τον διευθυντή του Σώματος κ. Νίκο Λέκκα, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει άλλο επιχειρησιακό πόστο.
Σημειώνεται, επίσης, ότι με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών Αρχών που θα επιλέγονται στο εξής στο πλαίσιο ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων θα δεσμεύονται με συμβόλαια αποδοτικότητας και τριμηνιαίους στόχους.
Η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων που θα έμεναν κενές μετά την επανεπιλογή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στο εξάμηνο χωρίς τη διενέργεια συνέντευξης στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν τουλάχιστον διετή ελεγκτική εμπειρία.
Η επιλογή μάλιστα θα πραγματοποιείται μέσω των ειδικών πινάκων των υποψηφίων που καταρτίζει ειδική επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα άσκησης των ειδικών καθηκόντων της κάθε θέσης.

Πηγή:Κέρδος
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΠ: Συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της Cosco



Παραμονές Χριστουγέννων διάλεξε η SASAC να κάνει το κύριο meeting με τον δικό μας ΟΛΠ.
με θΕΜΑ, μα τι άλλο, την τελική διερεύνηση της εξαγοράς της προβλήτας του ΟΛΠ , ότι έχει απομείνει δηλαδή.
Το Blogg , εδώ και πολύ καιρό αναρτά δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου σχετικά με το θέμα, όλα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα του τελικού deal . Διαβάστε πιο κάτω το Ρεπορτάζ

"Με πολυμελή αντιπροσωπεία του Κινέζικου Οργανισμού Διαχείρισης Κεφαλαίων Μεγάλων Επιχειρήσεων (SASAC), ο οποίος είναι ο κύριος μέτοχος μεταξύ άλλων 168 κινέζικων εταιριών και της COSCO, συναντήθηκε η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Γιώργο Ανωμερίτη, τον Γενικό Διευθυντή κ. Σταύρο Χατζάκο και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Αθανάσιο Καρλή.
Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν το επενδυτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα στα λιμάνια.
Ο κ. Γ. Ανωμερίτης, τόνισε ότι η διετής εκκρεμότητα και αμφιβολίες για τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ, έπαψε πλέον να υπάρχει με ομόφωνη απόφαση όλων των Ευρωπαϊκών κρατών και επομένως μέσα σε νέο σταθερό πλέον επενδυτικό περιβάλλον μπορούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας με ευρωπαϊκές πλέον οριστικές εγγυήσεις να το πράξουν.
Στον χώρο της λιμενικής βιομηχανίας υπάρχουν δυνατότητες επενδύσεων, ιδιαίτερα στις λιμενικές υποδομές και την κρουαζιέρα μέσω παραχωρήσεων για νέες επενδύσεις και πολυετών συμφωνιών για κοινές δράσεις.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για επιμέρους συναντήσεις με τις επιχειρήσεις της SASAC, πέραν της COSCO με την οποία ήδη υπάρχει Συμφωνία Παραχώρησης στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Την Κινέζικη αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι:
Xie Lin Γενική Διευθύντρια της SASAC, οι Αναπληρωτές Γενικοί Δ/ντες
Hu Xianzhen, Zhao Hοngyan, Zhang Zhenshun
και ο Δ/ντης Liu Huaxin.
Στις συζητήσεις παρευρέθηκε επίσης ο 
Yao Lan της Cosco και ο κ.
Αναστάσιος Βαμβακίδης της ΣΕΠ Α.Ε.
Η SASAC αποτελεί έναν χρηματοοικονομικό κολοσσό με κεφάλαιο άνω των 30 τρις yuan, ο οποίος μετοχικά καλύπτει ως ιδιοκτήτης των Αssets όλες σχεδόν (168) τις μεγάλες επιχειρήσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας."

Πηγή: MariNews
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ο δρόμος της Μαιμούς Νο3: Εντοπισμός αποθήκης με είδη παρεμπορίου.

Update
Η Ελληνική Αστυνομία βάλθηκε να μας κουφάνει παραμονές Χριστουγέννων.
Νέα αποκάλυψη σήμερα 08/12/12 , με νέα αποθήκη παραποιημένων στην πλατεία Κοτζιά .
Αφιερωμένο και αυτό εξαιρετικά στον Υπ.Οικονομικών μας όπως και το προηγούμενο
Η Ε.Α δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία
Παρακολουθήστε το Video




Πηγή: Ελληνική Αστυνομία
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Οι δρόμοι της Μαϊμούς Νο 2- Εντοπισμός αποθήκης με προϊόντα απομίμησης.

Επί του Πιεστηρίου λοιπόν !!

Η Ελληνική αστυνομία έδωσε χθες (6/12/12) στην δημοσιότητα φωτογραφίες και video , από την νέα επιχείρηση εντοπισμού αποθήκης με προϊόντα απομίμησης .
Περισσότερα στοιχεία δεν δόθηκαν.




(είχαν και ταμιακή οι αθεόφοβοι)

Το Blogg Αφιερώνει τις φωτογραφίες και το Video στον Υπ. Οικονομικών , και του εύχεται ολόψυχα μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος του Εκτελωνιστή και την κατάργηση του Ν 718/1977 που το διέπει να έχει καλύτερα αποτελέσματα.
Σε πολλές δε περιπτώσεις όπως στα Αεροδρόμια , οι διαδικασίες ελέγχου, επιβολής φορολογίας, και εκτελωνισμού θα γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες από ανειδίκευτους υπαλλήλους των πολυεθνικών , κατ' εκτίμηση ή κατα δήλωση. (Ας όψονται οι πιέσεις )
Διαβάστε εδώ προηγούμενο Post του Blogg μας . Θα καταλάβετε αρκετά. !!
Παλαιότερες αναρτήσεις σχετικές με το θέμα



Πηγή:Ελληνική Αστυνομία
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Στατιστικά εισαγωγών εξαγωγών μηνός Σεμπτεβρίου

Ο ιστότοπος μας  δημοσιεύει , όποτε είναι δυνατόν , τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία εισαγωγών και εξαγωγών της χώρας μας , όπως δίνονται από την Ελληνική στατιστική αρχή.
Εδώ τα στατιστικά του μηνός Σεπτεμβρίου 2012 όπως δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Στατιστική Υπηρεσία




Στατιστικά Εισαγωγών εξαγωγών Σεπτεμβρίου


Πηγή: Ελ. Στατιστική Αρχή
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Ανακοίνωση του ICIS NET για διακοπή λειτουργίας..


Από τον Επίσημο Ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ- ICIS net)
εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση :

"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ICISnet δεν θα είναι διαθέσιμες, τη Δευτέρα 03/12/2012 από τις 10:00 έως τις 11:00."
"We would like to inform you that due to scheduled maintenance work, ICISnet electronic services will be unavailable, on monday 03/12/2012 from 10:00 to 11:00."

Πηγή: Γ.Γ.Π.Σ
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709