Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικοί έλεγχοι στα τελωνεία κατά του παρεμπορίου

Ηλεκτρονικούς ελέγχους στα τελωνεία για να «χτυπηθεί» το παραεμπόριο ζήτησαν εμπορικοί φορείς από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδη.
Να τεθεί, το συντομότερο, σε εφαρμογή το νέο ηλεκτρονικό σύστημα των τελωνείων, για την οριστική αντιμετώπιση του φαύλου κύκλου του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, ζήτησαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αδ. Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Γ. Ζησιμάτος, και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας.
Η συνάντηση ήταν η δεύτερη κατά σειρά και έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υφυπουργού να τοποθετηθούν συστήματα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, με σκοπό την πάταξη των ανωτέρω φαινομένων.
Οι εκπρόσωποι των εμπόρων σημείωσαν ότι, με δεδομένη τη μείωση του τζίρου τους από το παραεμπόριο, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, καθίσταται πρακτικά αδύνατη πλέον η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους, ενώ έχουν ήδη χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και σημείωσαν ότι η διενέργεια σύγχρονων αποτελεσματικών ελέγχων στα τελωνεία μέσω ειδικών αψίδων scanner στις πύλες εισόδου της χώρας, είναι σημαντική πρωτοβουλία στην προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: Καθημερινή
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709