Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η ζεύξη φέρνει νέα υποβάθμιση

Χαριστική βολή στην ήδη υποβαθμισμένη Σαλαμίνα η πρόθεση Μαγκριώτη για διπλή ζεύξη με την ηπειρωτική Αττική, καθώς το νησί θα μετατραπεί σε «πλωτό» διάδρομο, ενώ δεν διαθέτει υποδομές και είναι περικυκλωμένο από βαριές εργοστασιακές μονάδες και εστίες ρύπανσης σε απόσταση αναπνοής.


 Για του λόγου το αληθές, υπενθυμίζουμε στους ανυποψίαστους:
Tην Ψυττάλεια, μονάδα επεξεργασίας λυμμάτων (το νησί δεν διαθέτει αποχέτευση - τι ειρωνεία),
Tη Ρεβυθούσα με τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου (η Σαλαμίνα δεν έχει καν σύνδεση),
Tα ιχθυοτροφεία (χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για την τοπική κοινωνία),
Tα μισοβυθισμένα σκάφη (θάβουν την περιοχή της ιστορικής ναυμαχίας αντί να την αναδεικνύουν σε τουριστικό πόλο έλξης και μνήμης).
Με την εκπεφρασμένη πρόθεση του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων να δημοπρατηθεί το έργο της διπλής ζεύξης το 2012, χωρίς μάλιστα να ενημερωθούν καν οι δημοτικές αρχές της Σαλαμίνας, μετατρέπεται ολόκληρο το νησί σε μία... «παράκαμψη της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου».
Αδιαφορία
Στη διαχρονική αδιαφορία του κράτους, δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής, σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής (σ.σ. εδώ μερίδιο ευθύνης έχουν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, και οι κατά καιρούς δημοτικοί άρχοντες), προστίθεται και η ζεύξη για εύκολη πρόσβαση μέσω Σαλαμίνας στην Πελοπόννησο, έργο το οποίο ο Γιάννης Πολύζος, πρόεδρος του οργανισμού ρυθμιστικού σχεδίου και προστασίας περιβάλλοντος Αθήνας, θεωρεί υπερσχεδιασμό -αφού οι διανοίξεις και οι παρεμβάσεις στην Εθνική (Χαϊδάρι, Σκαραμαγκάς, Ελευσίνα) και στην Αττική οδό μειώνουν σημαντικά το χρόνο διαδρομής μέχρι την Πελοπόννησο.
Ο δήμαρχος κατήγγειλε τις «μεθοδεύσεις Μαγκριώτη και των μανδαρίνων του που μεταφέρουν από υπουργείο σε υπουργείο τη μελέτη ζεύξης, χωρίς να έχουν την ευαισθησία να ενημερώσουν το Δήμο Σαλαμίνας, και ζήτησε να αφήσουν την τοπική κοινωνία να εκφραστεί με δημοψήφισμα αν θέλει ή όχι τη ζεύξη.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποφασίσει για μας χωρίς εμάς, επειδή θέλουν να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κατασκευαστές και άλλοι», τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Κόγιας σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ετέθη το ζήτημα επί τάπητος. «Το νησί -συνέχισε ο ίδιος- που εδώ και 50 χρόνια λειτουργεί ως ένα "δοχείο απορριμμάτων του λεκανοπεδίου", όπως έχει χαρακτηριστεί, είναι ακόμα ένας τόπος αναψυχής και σύντομης απόδρασης για τα φτωχά (κυρίως) κοινωνικά στρώματα της Αττικής. Ο πληθυσμός σε μόνιμη βάση πλέον ξεπερνά τις 60.000 και το καλοκαίρι τις 250.000 (!).
»Συνακόλουθα όμως έχουν πολλαπλασιαστεί και οι ανάγκες σε όλους τους τομείς: πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σχολική στέγη, οδικό δίκτυο, πολεοδομικός σχεδιασμός και άλλες υποδομές, θίγοντας και το πρόβλημα της ανεργίας για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στα πορθμεία του νησιού».
Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε το νησί σε χερσόνησο, είπε ο τέως δήμαρχος Σπύρος Σοφράς, ο οποίος (με αυτοκριτική διάθεση) χαρακτήρισε λάθος του την πρόταση για δημιουργία γέφυρας Φανερωμένης - Μεγάλου Πεύκου, στο δυτικό κομμάτι της Σαλαμίνας. Εν συντομία, οι θέσεις και οι προτάσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης:
Ρούλα Νάννου: Το νησί θα επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά, θα αυξηθεί η αυθαίρετη δόμηση και θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις (κυρίως) για τους εργαζόμενους στα φέρι-μπόουτ, τους ιδιοκτήτες (σ.σ. δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις - δηλώσεις από πλευράς τους). Θα αυξηθεί η εγκληματικότητα και

ΟΛΘ: Αλματώδης αύξηση κερδών

Αλματώδης είναι η αύξηση της κερδοφορίας για την ΟΛΘ ΑΕ, που εξελίσσεται στην, πλέον, κερδοφόρα ΔΕΚΟ της χώρας.
Συγχρόνως τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2011 καταδεικνύουν το δυναμισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του εννεαμήνου 2011 (1/1/2011 – 30/9/2011), η ΟΛΘ ΑΕ παρουσιάζει μικτά κέρδη της τάξης των 10.711.030 ευρώ αυξημένα κατά 41,28%, έναντι των κερδών 7.581.576 ευρώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010.
Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν στα 8.360.289 ευρώ, αυξημένα κατά 146,82% έναντι του εννεαμήνου της περασμένης χρονιάς.
Η υψηλή κερδοφορία της ΟΛΘ ΑΕ οφείλεται τόσο στην αύξηση του κύκλου εργασιών, όσο και στον περιορισμό των δαπανών της εταιρίας.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,73%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 37.103.401 ευρώ, ενώ τα έξοδα μειώθηκαν κατά 8,78% και διαμορφώθηκαν στα 30.244.303 ευρώ, έναντι 33.153.816 ευρώ του εννεαμήνου του 2010.
Η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας οφείλεται κυρίως στην αύξηση της διακίνησης μοναδοποιημένων φορτίων, δηλαδή κοντέινερς, κατά 11,26% σε TEU’s, αλλά και στην αύξηση της διακίνησης γενικού φορτίου κατά 17,77%.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε τα ακόλουθα: «Η εντυπωσιακή αύξηση των κερδών της ΟΛΘ ΑΕ και μάλιστα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της κρίσης και της ύφεσης, αποτυπώνει την δυναμική και τις δυνατότητες της εταιρείας.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποδεικνύει ότι αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της εθνικής οικονομίας και ειδικότερα της οικονομίας της Βορείου Ελλάδος.
Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας».
Πηγή:TheSeaNation
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αυτόνομο κρατίδιο της Cosco η προβλήτα II στον Πειραιά

“Αυτόνομο κρατίδιο” θυμίζει η προβλήτα II του λιμανιού του Πειραιά, όπου εδώ και περίπου δύο χρόνια κατοικοεδρεύουν η, κινεζικών -κυρίως- κεφαλαίων, Cosco και η θυγατρική της ΣΕΠ Α.Ε. Χωρίς να δίνει λογαριασμό για τίποτα και σε κανέναν, η off shore εταιρεία έχει εγκαταστήσει ένα “εργασιακό κάτεργο” στην καρδιά της Ευρώπης, με τις ευλογίες μάλιστα των ελληνικών κυβερνήσεων, καταπατώντας κάθε ίχνος εργασιακών δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του ΟΛΠ, η Cosco έχει ορθώσει ένα μεγάλο “στοπ” στον οποιοδήποτε έλεγχο των εμπορευμάτων και των κοντέινερς που καταφθάνουν στον χώρο της. ( Χριστέ μου τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη - ρε παιδιά του ΟΛΠ , δεν ξέρω τι γίνεται με τις εργασιακές σχέσεις αλλά στο θέμα του ελέγχου και του εκτελωνισμού το γνωρίζω πολύ καλά . Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται . Έλεος .Όχι άλλη παραπληροφόρηση )
Διατηρώντας ένα εργασιακό καθεστώς πρωτότυπο για λιμάνι της Ευρώπης, η Cosco δείχνει τα δόντια της απέναντι στις εργασιακές κατακτήσεις των λιμενεργατών. Το “μοντέλο” της προβλήτας II φαίνεται να ζηλεύουν αρκετοί στον ευρωπαϊκό χώρο, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς ωστόσο, να απελευθερωθούν οι λιμενικές σχέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον δρόμο όμως για κάτι τέτοιο φαίνεται να ανοίγει διάπλατα το “πείραμα” της Cosco στον Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή η Ε.Ε., η ελληνική πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της περί άλλα τυρβάζουν.
Πηγή:Αυγή
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Maersk Line: Κινήσεις άμυνας στην κρίση

Τη μείωση της συνολικής χωρητικότητας του στόλου της στις γραμμές Ασίας προς Ευρώπη σχεδιάζει η Maersk Line -ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος πλοίων container στον κόσμο- καθώς η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει αρνητικό αντίκτυπο στο διεθνές εμπόριο.
«Σχεδόν όλες οι ναυτιλιακές χάνουν χρήματα... και το 2012 φαίνεται ότι θα χαρακτηρίζεται από ανάλογες προκλήσεις», δήλωσε ο Τιμ Σμιθ, διευθύνων σύμβουλος της Maersk Line για την περιοχή Βόρειας Ασίας, στο περιθώριο πρόσφατου ναυτιλιακού συνεδρίου.
Στο ίδιο συνέδριο, και η Orient Overseas ανακοίνωσε την απόφασή της για μείωση της χωρητικότητας του στόλου της στα δρομολόγια Ασίας-Ευρώπης κατά 20% στο τρέχον τρίμηνο.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Αύξηση 28,8% εξαγωγών, μείωση ελλείμματος του ισοζυγίου

Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, με αποτέλεσμα να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.

Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο (εδώ η δημοσίευση)  η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, με αποτέλεσμα να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η συνολική αξία των εξαγωγών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ανήλθε στο ποσό των 1,37 δισ. ευρώ έναντι 1,06 δισ. ευρώ ευρώ τον ίδιο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 28,8%.
Στον αντίποδα, η αξία των εισαγωγών διαμορφώθηκε στο ποσό των 2,81 δισ. ευρώ έναντι 3,03 δισ. ευρώ πέρυσι. Οι εξαγωγές εμφανίζονται μειωμένες κατά 7,4%.
Ετσι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε κατά 26,9% στα 1,44 δισ. ευρώ, έναντι 1,97 δισ. ευρώ τον περσινό Σεπτέμβριο.
Ο πίνακας από greekfridays 
Σε επίπεδο εννεαμήνου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου η αξία των εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 11,75 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 14,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 (10,25 δισ. ευρώ).
Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 11,6% στα 24,46 δισ. ευρώ.
Παρά τη σταθερή συρρίκνωση των εισαγωγών και την παράλληλη αύξηση των εξαγωγών, η αξία των εισαγωγών παραμένει υπερδιπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη των εξαγωγών. Βέβαια, πριν από την εκδήλωση της κρίσης ήταν τουλάχιστον τριπλάσια
Ετσι στο εννεάμηνο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκε στο ποσό των 12,71 δισ. ευρώ έναντι 17,41 δισ. ευρώ το 2010, παρουσιάζοντας σημαντική μείωση κατά 27%.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
http://exports.ektelonismos.com/exports.htm
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εμπόδιο στις εξαγωγές η αναξιοπιστία της χώρας

Μία από τις χειρότερες επιπτώσεις της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα είναι η διαρκής δυσφήμηση που υφίσταται η χώρα επί δύο χρόνια. Αυτό το «κακό όνομα» το πληρώνουν ήδη -και πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να το πληρώνουν επί μακρόν- πρωτίστως οι εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν την καχυποψία των ξένων συνεργατών και εταίρων τους, επειδή προέρχονται από μια αναξιόπιστη χώρα. Διότι μπορεί οι ελληνικές εξαγωγές να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες, αλλά η βελτίωση αυτή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αν οι εξαγωγείς δεν είχαν να αντιμετωπίσουν στις συναλλαγές τους το φόβο των πελατών τους που οφείλεται στο γεγονός ότι είναι Ελληνες, δηλαδή δραστηριοποιούνται στην πιο προβληματική οικονομία της Ευρώπης.
Οπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε 136 εξαγωγικές επιχειρήσεις της πόλης, το
47% δηλώνει επιδείνωση πιστωτικών όρων λόγω της κρίσης, το
33% μείωση των παραγγελιών και το
9% ακύρωση παραγγελιών.
Το 36% μείωσε την εξαγωγική του δραστηριότητα (το ποσοστό ήταν 47% τον Ιούνιο 2010), ενώ το 31% την αύξησε (το ποσοστό ήταν 14% τον Ιούνιο 2010). Από όσους επιχειρηματίες δήλωσαν ότι μειώθηκε η εξαγωγική τους δραστηριότητα το
76% θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στη γενικότερη αναξιοπιστία της χώρας, το
51% στο αυξημένο κόστος παραγωγής, το
29% στους επαχθέστερους όρους συναλλαγής, που επίσης οφείλονται στο «κακό όνομα» της χώρας, και το 7% στην επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας λόγω προβλημάτων ποιότητας των προϊόντων.
Πρακτικά προβλήματα
Πάντως, οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα πρακτικά προβλήματα, ορισμένα εκ των οποίων επίσης οφείλονται στην κρίση και την ύφεση.
Για παράδειγμα, η υποχρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα που επηρεάζει το 25% των εξαγωγέων,
η καθυστερημένη επιστροφή ΦΠΑ (32%),
οι προβληματικές εισπράξεις απαιτήσεων (17%),
το υψηλό κόστος μεταφοράς (49%),
τα δασμολογικά εμπόδια (16%),
οι καθυστερήσεις στα ελληνικά τελωνεία (14%),
οι καθυστερήσεις σε πιστοποιητικά / άδειες εξαγωγής (11%),
το υψηλό κόστος φόρτωσης (11%),
το πρόβλημα ασφάλισης εξαγομένων προϊόντων (10%),
τα μη δασμολογικά εμπόδια και τα προβλήματα διαφθοράς στη χώρα προορισμού (9%).
Επίσης, οι Ελληνες εξαγωγείς βρίσκουν στο δρόμο τους προσκόμματα από τους πελάτες τους και τις τράπεζες του εξωτερικού, λόγω της κακής οικονομικής εικόνας της χώρας. Στην έρευνα του ΕΒΕΘ το 21% δηλώνει ότι δεν έχει μεταβληθεί ο τρόπος που αντιμετωπίζονται από τις τράπεζες του εξωτερικού, ενώ το 42% δηλώνει ότι η συμπεριφορά των ξένων τραπεζών επιδεινώθηκε. Σταθερή είναι η αντιμετώπιση εκ μέρους των πελατών του εξωτερικού για το 33% των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ενώ για το 48% η αντιμετώπιση εκ μέρους των πελατών επιδεινώθηκε. Υπήρξε, βέβαια, κι ένα 2% που είδε τη συμπεριφορά των ξένων πελατών να βελτιώνεται.
Πηγή:Αγγελιοφόρος
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Ψαλίδι 25% στους μισθούς σε ΟΛΠ και ΟΛΘ από 1η Νοεμβρίου. Αναμένεται και νέο κούρεμα σύντομα

 Ψαλίδι 25% και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου μπαίνει στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι Οργανισμοί Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Οι περικοπές σταδιακά θα φτάσουν στο 35% των βασικών μισθών του 2009, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται και πλαφόν που είναι τα 2.000 ευρώ.
Η σχετική εγκύκλιος προβλέπει εξάλλου ότι στην περίπτωση κατά την   οποία υπάρχει ΔΕΚΟ στην οποία ήδη έχουν γίνει περικοπές, τότε το ποσοστό μείωσης των μισθών θα είναι μικρότερο.
Πηγή:SeaNation
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Προβλήτας ΙΙ: Καταγγελίες για τις εργασιακές σχέσεις

Στα χέρια του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αδωνι Γεωργιάδη βρίσκονται από χθες οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), για τις εργασιακές σχέσεις στον προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά που διαχειρίζεται η θυγατρική της Cosco Pacific, ΣΕΠ Α.Ε. Οι σοβαρές Καταγγελίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου , καθώς και του ημερήσιου Οικονομικού τύπου .
Χθες, ο υφυπουργός δέχθηκε την επίσκεψη του ευρωπαίου συντονιστή του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC), Πίτερ Σο, μαζί με αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σο σε συνέντευξη τύπου λίγη ώρα αργότερα: «Είχαμε πραγματικά εποικοδομητικές συναντήσεις, με τον κ. υφυπουργό ο οποίος μας άκουσε και μας απάντησε ότι θα συλλέξει στοιχεία και θα μας απαντήσει. Επίσης άκουσα ότι και μια επιτροπή βουλευτών θα επισκεφθεί την προβλήτα ΙΙ. Όλα αυτά είναι ένα πρώτο βήμα».
Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος κατήγγειλε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία δεν γνωρίζουν τον αριθμό των εργαζομένων που δουλεύουν στον προβλήτα ΙΙ, και έκανε λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις, που είχαν γίνει και απέτρεψαν την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών για να συμπληρώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να επαναφέρει το θέμα.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η ΣΕΠ έχει ενημερώσει ήδη τον IDC ότι τηρεί στο έπακρο τη κείμενη νομοθεσία, καθώς και ότι ελεγχθεί, με απόλυτη επιτυχία, εννέα φορές μέχρι σήμερα από την Επιθεώρηση Εργασίας.
Σημειώνεται ότι, χθες, ήταν ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των εργαζομένων στα λιμάνια. Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για την εισαγωγή τριτοκοσμικών εργασιακών σχέσεων».
Α.Κ  Σχόλιο = Η βεντέτα καλά κρατεί
Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Συνολική αύξηση των κινήσεων των car-terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατά το 9μηνο

Το Car Termonal Του Ικονίου
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Αυτοκινήτων, η οποία διαχειρίζεται τα car-terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατά τη διαχειριστική περίοδο του εννεάμηνου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 υπήρξε συνολική αύξηση των κινήσεων κατά +3,76%, η οποία κυρίως οφείλεται στη
Τα αποτελέσματθετική μεταβολή των κινήσεων transit κατά +29,70%. Τα αποτελέσματα αυτά, παρά τη σημαντική μείωση των εισαγωγών αυτοκινήτων στην Ελλάδα λόγω της πτώσης των πωλήσεων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, θεωρούνται εξαιρετικά θετικά, δικαιώνοντας την πολιτική του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για επέκταση των χώρων του car-terminal και των πολιτικών του στη διακίνηση transit αυτοκινήτων.
Σε απόλυτους αριθμούς, το 9μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010 διακινήθηκαν συνολικά 346.995 αυτοκίνητα έναντι 334.410, από τα οποία τα 275.326 ήταν transit, έναντι 212.287 του 2010.
Υπενθυμίζεται ότι στην παλιά καρβουνόσκαλα του Ν. Ικονίου επεκτάθηκε, αφού πρώτα ανακατασκευάσθηκε και οικολογικά αναβαθμίστηκε, ο νέος χώρος διακίνησης αυτοκινήτων του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος της Ανατολικής Μεσογείου. Η φόρτωση και μεταφόρτωση γίνεται με λιμενεργάτες του Ο.Λ.Π. Α.Ε., οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και λειτουργούν βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υπό την εποπτεία και βοήθεια και των μεγάλων εταιριών κατασκευής και διακίνησης αυτοκινήτων.
Πηγή: ΟΛΠ
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΠ-Κίνα: Συνεργασία στον χώρο των διεθνών μεταφορών και logistics.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κίνας (ICC China) συναντήθηκε στο Μέγαρο του Ο.Λ.Π., η διοίκηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε., υπό την αιγίδα του ICC- Ελλάς, για θέματα τα οποία έχουν σχέση με τη δραστηριότητα του χώρου των διεθνών μεταφορών και επενδύσεων logistics.
Από πλευράς ΙCC-Hellas παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Νίκος Βερνίκος και μέλη του Διεθνούς Επιμελητηρίου, από πλευράς Ο.Λ.Π. Α.Ε. οι: Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Καστελλάνος Εκτ. Δ/ντης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), ο Γενικός Διευθυντής κ. Π. Πετρουλής, ο κ. Σταύρος Χατζάκος ως Πρόεδρος της MedCruise και οι αρμόδιοι Δ/ντες και στελέχη του Ο.Λ.Π. για θέματα διεθνών μεταφορών και κρουαζιέρας (κ.κ. Α. Ρούντας, Γαβρ. Καράκος, Θ. Τσίτουρας).
Από πλευράς του Διεθνούς Κινέζικου Επιμελητηρίου συμμετείχαν επτά (7) διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων με επικεφαλής τον WU Tiejun της NCH HUAYANG και τον LIU Jiuguang υπεύθυνο των διεθνών εμπορικών υποθέσεων του ICC China.
Μετά την παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα των διεθνών μεταφορών στα ελληνικά λιμάνια (Πειραιάς, Θεσ/νίκη, Θριάσιο), των logistics στον χώρο της κρουαζιέρας και την πορεία των επενδύσεων στον χώρο των εμπορευματοκιβωτίων (COSCO).
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενεργοποίηση μέσω ICC της διασύνδεσης συνεργασίας ελληνικών και κινέζικων επιχειρήσεων στον χώρο των διεθνών μεταφορών και logistics.
Πηγή:ΟΛΠ
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

...Οι κουραστικοί και επαναλήψιμοι του λιμανιού

Με αυτόν τον "πηχαίο" τίτλο ο αρθρογράφος του theseanation προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη πόσο "κουραστικοί" και "επαναλήψιμοι" κατά την άποψη του γινόμαστε που επιμένουμε να ασχολούμαστε με τα εργασιακά στην COSCO-ΣΕΠ στον Πειραιά.
Φυσικά θα γινόμαστε πάντα κουραστικοί όσο χρειαστεί στηρίζοντας τους συναδέλφους μας που δουλέυουν στην ΣΕΠ με μεσαιωνικούς όρους εργασίας.
Μας κατηγορεί για την στάση εργασίας που πραγματοποιούμε στον ΟΛΠ όπως ο ίδιος γράφει, παραβλέποντας ότι η στάση είναι ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ.
Μας κατηγορεί ότι ΜΟΝΟ εμείς βλέπουμε "εργασιακό μεσαίωνα" στην COSCO-ΣΕΠ και μας καλεί να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία!
Το ότι οι συνάδελφοι μας εκεί :
αμοίβονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη σε μια εξειδικευμένη και παγκόσμια αναγνωρισμένη εργασία ,
 χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας,
 χωρίς συνθέσεις στις εργατικές ομάδες (πόστες) ,
 χωρίς επικίνδυνα επιδόματα εργασίας στην ύπαιθρο δίπλα στην θάλασσα και σε μεγάλα ύψη,
 χωρίς προσαυξήσεις στα νυχτερινά μεροκάματα και στις εργασίες αργιών,
 χωρίς το δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης μέσα από συνδικάτο,
 χωρίς το δικαίωμα απεργίας, όλα αυτά κατά τον αρθρογράφο είναι ομαλές εργασιακές σχέσεις.
 Το ότι η κατάσταση αυτή ανησυχεί έντονα τους Ευρωπαίους Λιμενεργάτες αντιπροσωπεία των οποίων θα παρευρεθεί στην κινητοποίηση εδώ στον Πειραιά ούτε αυτό του λέει κάτι !
Και φυσικά όλα αυτά να μην του λένε τίποτα αφού είναι ΕΜΜΙΣΘΟΣ της COSCO, και το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων που ευαγγελίζεται παραπέμπει στην πλήρη "Κινεζοποίηση" !
Για τους λόγους αυτούς θα είμαστε πάντα "κουραστικοί και επαναλήψιμοι" για όσο χρειαστεί!
Η κόντρα συνεχίζεται ............
Πηγή: ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Η αρχική δημοσίευση: TheSeaNations
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι λαθρέμποροι καυσίμων

Νέα χτυπήματα κατά των λαθρεμπόρων καυσίμων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, επιστρατεύοντας σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης ύποπτων συναλλαγών, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι συλλήψεις φορολογούμενων που χρωστούν στο Δημόσιο μεγάλα ποσά ΦΠΑ. Μόνο από το λαθρεμπόριο στα καύσιμα υπολογίζεται ότι τα κρατικά ταμεία χάνουν ετησίως 500 εκατ. ευρώ και στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα περιοριστούν με την πλήρη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, η οποία μετατέθηκε για τον Οκτώβριο του 2012.
Ηδη το ΣΔΟΕ και η Οικονομική Αστυνομία έχουν περάσει χειροπέδες σε 15 επιχειρηματίες, ενώ σειρά παίρνουν όσοι τοποθέτησαν "μαύρο χρήμα" σε τράπεζες του εξωτερικού. Εντός της εβδομάδας επίκεινται νέες συλλήψεις, ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει διορία μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Οσοι δεν το πράξουν, θα δουν το όνομά τους στη λίστα των μεγαλοοφειλετών που θα δημοσιοποιηθεί στο Διαδίκτυο.
Μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο αποτελεί η εξάρθρωση των κυκλωμάτων εικονικών εξαγωγών καυσίμων. Γι' αυτόν τον σκοπό εντείνονται οι έρευνες από το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία στις εξαγωγές αλλά και στη διακίνηση ναυτιλιακών καυσίμων, που γίνονται από τα αρμόδια τελωνεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις οικονομικές αρχές βαλκανικών χωρών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ποσότητες πετρελαίου κατευθύνονται στις χώρες αυτές και αν οι λήπτριες εταιρείες είναι υπαρκτές.
Πετρέλαιο transit
Στέλεχος του ΣΔΟΕ τονίζει ότι βασικός στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η παράνομη διάθεση στην εσωτερική αγορά πετρελαίου transit, το οποίο προορίζεται για εξαγωγή σε βαλκανικές χώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εξαγωγές είναι εικονικές και το αφορολόγητο πετρέλαιο διατίθεται σε πρατήρια καυσίμων της χώρας, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει σημαντικά ποσά από φόρους και δασμούς.
Στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα τελωνεία και οι ελεγκτικές υπηρεσίες εξοπλίζονται με σύγχρονα ελεγκτικά εργαλεία όπως:
Σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των πλοίων (AIS).
Ολοκληρωμένα συστήματα σήμανσης και ιχνηλασιμότητας/ψηφιακής επαλήθευσης στα προϊόντα καπνού και τα αλκοολούχα ποτά.
Αυτοκινούμενα συστήματα ελέγχου έμφορτων φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ για κάλυψη αναγκών ανίχνευσης καπνικών προϊόντων.
Εξι συστήματα X-RAY σταθερής θέσης για έλεγχο αποσκευών και δεμάτων.
Ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης καταγραφής οχημάτων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου των προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, τα οποία θα εγκατασταθούν σε 8 τελωνεία.
Σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης βυτιοφόρων.
Πλοία δίωξης ΣΔΟΕ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, μιλώντας στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών της Ελλάδας (ΟΕΤΕ), ανέφερε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της μάστιγας του λαθρεμπορίου "εντάσσεται και το νέο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα τελωνείων (ICISNET), το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί από το επόμενο έτος. Η εφαρμογή του συστήματος αυτού σε συνδυασμό με τη θέσπιση των προβλεπόμενων από τον Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα απλουστευμένων διαδικασιών θα επιφέρουν μια ουσιαστική ποιοτική αλλαγή στις παρεχόμενες υπηρεσίες, τόσο προς τους εισαγωγείς και εξαγωγείς όσο και προς τους παρεμβαίνοντες εκτελωνιστές".
Πηγή: energypress
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

32 ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο.Ε.Τ.Ε

Στιγμιότυπο από την Παρέμβαση του
συνάδελφου Π. Μελιγκοτσίδη 
Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011 τις εργασίες του το 32ο Πανελλαδικό συνέδριο της ΟΕΤΕ στο ξενοδοχείο LEDRA MARRIOTT .
Πηγή Φωτό: Εκτελωνιστική Συσπείρωση

Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνιστής.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΜΙΣΙΟΝ : Εκσυγχρονισμός των τελωνειακών και φορολογικών αρχών

Η Επιτροπή υιοθέτησε το πρόγραμμα «Fiscus», για τον εκσυγχρονισμό τελωνειακών και φορολογικών αρχών.

Με στόχο τη συνεργασία μεταξύ τελωνειακών και φορολογικών αρχών, καθώς και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε πρόταση για τη δημιουργία του προγράμματος «FISCUS».
Το εν λόγω πρόγραμμα προτείνεται να έχει προϋπολογισμό 777, 6 εκατ. ευρώ και, εφόσον εγκριθεί από το Συμβούλιο έως το τέλος του 2012, θα είναι επταετούς διάρκειας, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Επιτροπής, ο αρμόδιος για τη φορολογία, τα τελωνεία, την καταπολέμηση της απάτης και τον έλεγχο, επίτροπος Άλγκιντας Σεμέτα, δήλωσε ότι «αυτό το νέο πρόγραμμα αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες μας στον τομέα της φορολογίας και των τελωνείων για τα προσεχή έτη» και πρόσθεσε ότι μέσω του προγράμματος FISCUS η ΕΕ «θα εξακολουθήσει να προστατεύει τους πολίτες μας, τις επιχειρήσεις και τους προϋπολογισμούς μας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητά μας για αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που ενδέχεται να προκύψουν».
Το πρόγραμμα θα παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα συνδρομής σε κάποια χώρα, θα διευκολύνει τη διεξαγωγή κοινών ενεργειών και την κοινή επιμόρφωση μεταξύ του προσωπικού φορολογικών και τελωνειακών υπηρεσιών και παράλληλα θα χρηματοδοτεί πρωτοποριακά πληροφοριακά συστήματα που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών διοικήσεων στον τομέα των τελωνείων και της φορολογίας. Εκτιμάται ότι χάρη στην από κοινού ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, κάθε ευρώ που θα δαπανάται θα μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον τετραπλάσιου ποσού για τα κράτη - μέλη.
Στόχοι του FISCUS είναι η προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ και των κρατών - μελών, η διευκόλυνση του εμπορίου, η διαφύλαξη της ασφάλειας και της προστασίας από παράνομες ενέργειες, η βελτίωση των ικανοτήτων των τελωνειακών και φορολογικών αρχών και η εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας στους τομείς αυτούς. Έχοντας αξιολογήσει τις προκλήσεις των προσεχών ετών, η Επιτροπή προτείνει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην καταπολέμηση της απάτης, στη μείωση του διοικητικού βάρους και στη συνεργασία με τρίτες χώρες.
Το FISCUS θα συμβάλει στην επίτευξη των ευρύτερων στόχων της ΕΕ, ενδυναμώνοντας την εσωτερική αγορά και την τελωνειακή ένωση, προωθώντας την ανάπτυξη και την καινοτομία, μέσω της προστασίας των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας στα σύνορα και συνεισφέροντας στην ανάπτυξη ψηφιακής εσωτερικής αγοράς.
Με το πρόγραμμα FISCUS συγχωνεύονται τα δύο προγράμματα για τη φορολογία και τα τελωνεία και επιτυγχάνονται με τον τρόπο αυτό οι στόχοι της Επιτροπής για απλούστευση και περιορισμό των δαπανών.
Πηγή: Καθημερινή
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό των τελωνείων

Τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό των τελωνείων, με στόχο απλούστερες διαδικασίες εκτελωνισμού που αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Π.Οικονόμου στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδας (ΟΕΤΕ).
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε τη σημασία που δίνει το ΥΠ.ΟΙΚ στην απλοποίηση των μεθόδων εργασίας και των τελωνειακών διαδικασιών, «με στόχο τη μείωση του χρόνου τελωνισμού των εμπορευμάτων όσο και την αντιμετώπιση της μάστιγας του λαθρεμπορίου».
Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται, όπως ανέφερε, παρεμβάσεις για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των πλοίων (AIS), ολοκληρωμένα συστήματα σήμανσης και ιχνηλασιμότητας και ψηφιακής επαλήθευσης στα προϊόντα καπνού και στα αλκοολούχα ποτά, αυτοκινούμενα συστήματα ελέγχου έμφορτων φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ για κάλυψη αναγκών ανίχνευσης καπνικών προϊόντων και έξι συστήματα X-RAY σταθερής θέσης για έλεγχο αποσκευών και δεμάτων.
Επιπλέον, συνέχισε ο υπουργός, προωθούνται ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης καταγραφής οχημάτων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου των προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, τα οποία θα εγκατασταθούν σε 8 τελωνεία, σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης βυτιοφόρων και τα πλοία δίωξης του ΣΔΟΕ.
Στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των τελωνείων εντάσσεται και το νέο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα τελωνείων (ICISNET), το οποίο πρόκειται να εφαρμοσθεί από το επόμενο έτος.
Η εφαρμογή του συστήματος, σε συνδυασμό με τη θέσπιση των προβλεπόμενων από τον Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα απλουστευμένων διαδικασιών θα επιφέρουν, όπως εκτίμησε ο κ. Οικονόμου, «μια ουσιαστική ποιοτική αλλαγή στις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο προς τους εισαγωγείς και εξαγωγείς, όσο και προς τους εκτελωνιστές».
Πηγή: Τα Νέα
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

584 διορισμοί σε εφορίες και τελωνεία

Την πρόσληψη 584 διοριστέων στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε χτες ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, προκειμένου να ενισχυθούν κυρίως οι εφορίες και τα τελωνεία.

Την πρόσληψη 584 διοριστέων στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε χτες ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, προκειμένου να ενισχυθούν κυρίως οι εφορίες και τα τελωνεία. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν από την 1-1-2012 και αφορούν επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα από το 2009.
Οι συγκεκριμένοι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν σε μια κρίσιμη φάση των υπηρεσιών του υπ. Οικονομικών, οι οποίες θα αποδυναμωθούν με την ένταξη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν:
584 διοριστέοι, εκ των οποίων
297 εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης,
74 εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην ειδικότητα Κτηματικού,
92 τελωνειακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και
77 υπάλληλοι στην κατηγορία ΠΕ Δημοσιονομικών.
Επίσης θα κατανεμηθούν 44 διοριστέοι στις παρακάτω ειδικότητες.
25 παν/κής εκπαίδευσης - Χημικών
16 παν/κής εκπαίδευσης - Μηχανικών
3 παν/κής εκπαίδευσης - Πληροφορικής
Οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν από την επόμενη χρονιά θα συνυπολογιστούν στην αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων του 2012.
Από το επόμενο έτος αναμένεται να διοριστούν και οι 600 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς στους ΟΤΑ που έχουν πετύχει από το 2009.
Πηγή: Έθνος
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Οι "Κινέζοι" - PCT σήκωσαν το γάντι


...Οι κουραστικοί και επαναλήψιμοι του λιμανιού


Σύμφωνα με ανακοίνωση τόσο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, όσο και της Ένωσης Μονίμων και Δόκιμων Υπαλλήλων ΟΛΠ στις 23 Νοεμβρίου καλούνται οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό να πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας, στο πλαίσιο μιας απόφασης που ελήφθει πριν απο τρεις περίπου μήνες από την Ευρωπαϊκή Ζώνη του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών!
Η στάση αυτή θα πραγματοποιηθεί και θα κλείσει το εμπορικό λιμάνι της ΟΛΠ Α.Ε. γιατί - σύμφωνα με την λογική των συνδικαλιστών - με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι θα εκφράσουν την ανησυχία τους για την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων…στη ΣΕΠ Α.Ε., δηλαδή στην ανταγωνίστρια εταιρία του ΟΛΠ (!).
Αυτή η καραμέλα περί της καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων από τη ΣΕΠ Α.Ε. έχει πλέον καταντήσει κουραστική και επαναλήψιμη, ειδικά όταν δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες καταγγελίες αλλά από γενικότητες και αοριστολογίες που δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία, απλά αναπαράγουν ένα κακοπαιγμένο έργο που δεν έχει πλέον κανένα ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς.
Το να κλείνεις όμως το δικό σου μαγαζί για να καταγγείλεις το μαγαζί του δίπλα που συνεχίζει να δουλεύει μια χαρά ενώ εσύ είσαι κλειστός είναι μια κίνηση που αν μη τι άλλο αξίζει να καταγράψει κανείς, γιατί πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. (ΑΚ=Σκληρά λόγια!!!)
Τέλος και όσον αφορά το θέμα της καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων στη ΣΕΠ Α.Ε. οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ έχουν δύο επιλογές :
ή να μας παρουσιάσουν συγκεκριμένα στοιχεία
ή να σταματήσουν πια αυτή την ανελέητη πομφολογία.
Εκτός και αν πιστεύουν εκεί στο λιμάνι του Πειραιά, πως το να εργάζεται κανείς συνιστά αυταπόδεκτη καταστρατήγηση εργασιακών σχέσεων, οπότε πάσο και συγνώμη για την ενόχληση… (ΑΚ=αυτό είναι χτύπημα κάτω από την μέση και πονάει)
ΑΚ= Αναμένεται συνέχεια.......
Πηγή:TheSeaNation
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στον Πειραιά

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι λιμενεργάτες στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (International Dockworkers Council-IDC και εδώ το άρθρο της LIM LOUISA εδώ παλαιότερο άρθρο της Ίδιας σχετικά με την κατάσταση στό λιμάνι της Cosco ) ,στο Helsinborg της Σουηδίας για πανευρωπαϊκή δράση στα ευρωπαϊκά λιμάνια με στόχο την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται από τους ευρωπαίους λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά εκφράζοντας, όπως λένε, την ανησυχία τους για την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων μετά την παραχώρηση των προβλητών 2 &3 στην COSCO (ΣΕΠ).
Η Πανευρωπαϊκή Ημέρας Δράσης θα είναι η Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση δίωρης στάσης εργασίας σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης όπου οι εργαζόμενοι είναι μέλη του IDC.
Στον Πειραιά τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ενωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και συνέντευξη Τύπου.
Ειδικότερα το πρόγραμμα των δράσεων που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη είναι:
07:00 - 10:00 Στάση Εργασίας
08:00 - 10:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά
13:00 Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων στα κεντρικά του ΟΛΠ, Ακτή Μιαούλη 10.
Πηγή: Το Βήμα
Αναδημοσίευση:Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΠ: Συναντήσεις της διοίκησης με κινέζους για το πρόγραμμα επενδύσεων

Με εκπροσώπους της Global Business Development και τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας της Κορέας στην Αθήνα, συναντήθηκαν χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης και στελέχη του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, στις συναντήσεις αυτές έγιναν ενημερώσεις σχετικά με τη νέα μετοχική σύνθεση της εισηγμένης εταιρείας καθώς και για τα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα.
Σαγκάη
Εξάλλου την επόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΛΠ αντιπροσωπία του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δήμου Σαγκάης. Το βασικό ενδιαφέρον της κινεζικής αντιπροσωπίας, με βάση τον ΟΛΠ, εστιάζεται στη λειτουργία των πολυτροπικών μεταφορικών δυνατοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη λειτουργία του λιμένα του Πειραιά από κοινού με άλλα λιμάνια.
Seatoland
Χθες, στο μεταξύ, στα γραφεία του οργανισμού έγινε η τέταρτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου Seatoland.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών σχεδίων δράσης με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την καλύτερη διασύνδεση των λιμένων με την ενδοχώρα μέσω έργων υποδομής, αλλά και μέσω δημιουργίας δικτύων με παράλληλη ενσωμάτωση περιβαλλοντικών δράσεων σε λιμενικές δραστηριότητες. Στην τέταρτη συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά θέματα σχετικά με την πορεία του έργου και παρουσιάστηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη νέων δικτύων και διαδρομών, αλλά και τη βελτίωση των υφιστάμενων για τη διασύνδεση των λιμένων με την πόλη και την ενδοχώρα.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΛΠ, ο οργανισμός στοχεύει στην υλοποίηση νέων τεχνικών υποδομών δικτύων μεταφοράς και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων για την ασφαλή διακίνηση των επιβατών εντός του λιμένα καθώς και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην πόλη.
Πηγή:Ημερησία
Αναδημοσίευση:Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com

Υψηλή κερδοφορία εμφανίζει ο ΟΛΠ

Θετικά είναι τα αποτελέσματα για τα οικονομικά του ΟΛΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύθηκαν στο Δ.Σ από τον Πρόεδρο και Διεθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Γιώργο Ανωμερίτη.
Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από την εισήγηση του για τις ενδιάμεσες συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις:
α. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 9.807.668 ευρώ (έναντι 2.777.203 την αντίστοιχη περίοδο του 2010), ποσοστό αύξησης 353%
β. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 5.554.138 ευρώ (έναντι 1.865.200 του εννιαμήνου 2010), ποσοστό αύξησης 298%
γ. Κέρδη ανά μετοχή 0,2222 (έναντι 0,0746 του εννιαμήνου 2010)
Τα αναλυτικά στοιχεία της έκθεσης προς το Διοικητικό συμβούλιο θα εγκριθούν στις 28-11-2011 κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.
Οι αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις εννιαμήνου θα δημοσιευθούν στο site της εταιρείας και του Χρηματιστηρίου την 28-11-2011 μετά τη λήξη της συνεδρίασης και θα δημοσιευθούν στον τύπο την επόμενη μέρα
Πηγή:TheSeaNation
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το Δημοτικό Θέατρο «επιστρέφει» στους Πειραιώτες

Το Φεβρουάριο του 2012 αναμένεται να γίνει η παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για να ανοίξει και πάλι τις πύλες του για το κοινό.
Το έργο αποκατάστασής του ξεκίνησε το 2006 και το κόστος ανακαίνισης του θεάτρου εκτιμάται ότι θα ανέλθει τελικά στα 39.000.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό καλύφθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ και το έργο έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μάλιστα, έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα του το κομμάτι του πολιτισμού ως αντίδοτο στην κρίση κάτι που αναμένεται να καταστήσει το Δημοτικό Θέατρο κυριολεκτικά κέντρο πολιτισμού για τον πειραϊκό λαό.
Πηγή:Prionokordela.gr
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Ε.ΛΙΜ.Ε ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η ένωση λιμένων Ελλάδος έβγαλε την ποιο κάτω ανακοίνωση :

"Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 11 Νοεμβρίου 2011, η Ένωση Λιμένων Ελλάδος διαθέτει την δική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.elime.gr.
Η ιστοσελίδα μας έχει σκοπό να αποτελέσει τον κοινό τόπο παρουσίασης των δραστηριοτήτων της Ένωσης και των μελών της, των λιμανιών της χώρας μας, αλλά και κοινό σημείο συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Λιμενική βιομηχανία. Πρόθεσή μας είναι η ιστοσελίδα της ΕΛΙΜΕ να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός έκφρασης απόψεων και καταγραφής δραστηριοτήτων που αφορούν την Λιμενική βιομηχανία σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, προς όφελος των λιμανιών της χώρας μας και της Εθνικής Οικονομίας."
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης . Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Απενεμήθη στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Απενεμήθη και επίσημα στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (PERS) από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιμένων (ΕSPO) κ. Victor Schoenmakers στον εκπρόσωπο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Σταύρο Χατζάκο. Η απονομή έγινε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ESPO στις Βρυξέλες. Με τη διάκριση αυτή ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατατάσσεται μεταξύ των 12 ECOPORTS Λιμανιών της Ευρώπης.
Η πιστοποίηση PERS καλύπτει το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (εμπορικό λιμάνι, car-terminal, κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα).
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει εντάξει στον στρατηγικό του σχεδιασμό την προστασία του περιβάλλοντος και η πιστοποίηση αυτή μαζί με άλλες δράσεις που έχει ξεκινήσει και εφαρμόζει όπως η ενίσχυση του πρασίνου, η εγκατάσταση αγωγών συλλογής λυμάτων από πλοία, η εφαρμογή προγραμμάτων παρακολούθησης της ποιότητας ακουστικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και η συνεχής λειτουργία Σταθμού Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, παράλληλα με τη δημιουργία σχεδίων αντιμετώπισης της ρύπανσης και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, αποδεικνύουν τη σταθερή προσήλωση του στον παραπάνω στόχο. Στα πλαίσια αυτά έχουν ήδη εκπονηθεί και εγκριθεί μελέτες από το Διοικητικό Συμβούλιο για εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, των οποίων οι προκηρύξεις για την κατασκευή τους αναμένεται να εγκριθούν στο επόμενο Δ.Σ.
Ο ΟΛΠ συμπεριλαμβάνεται στα  12 ecoports της Ευρώπης
Πηγή:ΟΛΠ
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Λαθρεμπόριο τσιγάρων: Στο κύκλωμα λιμενικοί και τελωνειακοί

Φωτό Αρχείου
Τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εξαρθρώθηκε. Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος, η κοινή επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, ενώ μεταξύ των 18 συλληφθέντων, οι τέσσερις είναι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και τελωνειακοί.
Σημειώνεται πως το κύκλωμα εισήγαγε τσιγάρα λαθραία και τα προωθούσε εκτός της Ελλάδας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αττική, Πάτρα και Ιωάννινα ,ενώ οι Αρχές εντόπισαν και μία μεγάλη αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου βρέθηκαν χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Πηγή : Τύπος
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σχεδόν έτοιμες οι αποθήκες Groupaz στο Ικόνιο


































Δημοσίευση : Αλέξανδρος Κουρτέσης . Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση 
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com