Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ικανοποίηση στην Cosco για τον Πειραιά

Άκρως ικανοποιητική αποδεικνύεται η συνεισφορά της προβλήτας 2 του ΟΛΠ στα μεγέθη της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, Cosco Pacific, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.
Η προσθήκη του Πειραιά στο χαρτοφυλάκιο της βοήθησε να αυξηθούν τα έσοδα της από τα 159, εκ. δολ πέρσι στα 22,6 εκ. Φέτος, καθώς τα έσοδα του κλάδου διαχείρισης λιμενικών εγκαταστάσεων εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκαν από τα 44,6 στα 103, με τον Πειραιά να συνεισφέρει τα 46,64
Ωστόσο ο Πειραιάς, ήταν κυρίως αυτός που αύξησε και τα λειτουργικά της έξοδα από τα 86 εκ στα 152,9 εκ. δολ κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο καθώς πρόκειται για νεοαναπτυσσόμενη επένδυση.
Πηγή: TheSeaNations
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης http://www.ektelonismos.com/
Σχόλιο: Μα πήρανε μαγαζί έτοιμο και μάλιστα γωνία, με σταθερή πελατεία, και απ' ότι φαίνεται οι δουλειές θα πάνε καλύτερα απ' ότι φαντάζονταν.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Κατέσχεσαν 1,2 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά!

Στην κατάσχεση δύο εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία περιείχαν συνολικά 22.359.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα συσκευασμένα σε 1.179.000 πακέτα, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο χώρο του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Νέου Ικονίου στον Πειραιά υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.
Τα λαθραία τσιγάρα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από την Αίγυπτο στις 19/7/2010 και ως νόμιμο εμπόρευμα είχε δηλωθεί «είδη γραφείου». Ως τελικός προορισμός εμφανιζόταν η Βουλγαρία.
Οι δασμοί και λοιποί φόροι που αναλογούν στην ποσότητα που κατασχέθηκε ανέρχονται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.
Πηγή:Πρώτο Θέμα
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής http://www.ektelonismos.com/
Σχόλιο: Συγχαρητήρια Παιδιά , πάντως προσοχή γιατί γίνεται χαμός με τα λαθραία τσιγάρα , ¨Πενία τέχνες κατεργάζεται"

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Κομπίνα εκατομμυρίων με λαθραία τσιγάρα από τελωνειακούς

Ύστερα από καταγγελία, το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι οι 3 τελωνειακοί διέθεταν στην αγορά μεγάλες ποσότητες κατασχεμένων λαθραίων τσιγάρων, εμφανίζοντας ψεύτικα πρωτόκολλα καταστροφής.
Σημειώνεται ότι στο τελωνείο της Ελευσίνας αποθηκεύονται λαθραία τσιγάρα που έχουν κατασχεθεί. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2009, το ΣΔΟΕ είχε παραδώσει πως καταστροφή στο συγκεκριμένο τελωνείο 1.712 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα, που περιείχαν συνολικά 860.390 πακέτα, αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Οι διαφυγόντες φόροι υπολογίζονται στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Οι τελωνειακοί συνέταξαν πρωτόκολλα καταστροφής σε υψικάμινο της εταιρίας Τιτάν. Ισχυρίστηκαν ότι η καταστροφή έγινε στις 12 Δεκεμβρίου του 2009 και τη μεταφορά έκανε αφιλοκερδώς, όπως είπα, ιδιώτης, ιδιοκτήτης νταλίκας. Ωστόσο, υπάλληλοι της εταιρίας κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι μόνο 40 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα καταστράφηκαν τελικά. Το υπουργείο Οικονομικών διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος των τριών τελωνειακών για υπεξαίρεση και ψευδή βεβαίωση και με το ερώτημα της απόλυσης.
Πηγή:Εξπρες
Αναδημοσίευση Σχόλιο:Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων http://www.ektelonismos.com

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Mετατρέπεται σε ecoport το λιμάνι του Πειραιά

Το πρώτο του κτίριο με φυτεμένο δώμα απέκτησε ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο νεόδμητο κτίριο διοίκησης του Εμπορευματικού Σταθμού (Προβλήτα Ι) στο Ν. Ικόνιο.
Πρόκειται για ένα παθητικό σύστημα προστασίας του κελύφους του κτιρίου με ειδικά φυτά, το οποίο μειώνει το ηλιακό και θερμικό πεδίο, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει θετικά και αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο, αναδεικνύοντας έτσι και την αρχιτεκτονική εμφάνιση του κτιρίου.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης
(α) στο κεντρικό λιμάνι, μετά από διαγωνισμό, θα φυτευτούν το φθινόπωρο χιλιάδες δέντρα και φυτά, (β) στις οροφές κτιρίων του θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 3kwp,
(γ) στο εμπορικό λιμάνι θα εγκατασταθεί θερμικο-ηλιακό κέντρο παραγωγής ενέργειας 11kwp και
(δ) εκπονείται η τελική μελέτη για την ανάδειξη πρασίνου και στο εμπορικό λιμάνι (Ικονίου). Το λιμάνι του Πειραιά εντός του 2010 θα αρχίσει να μετατρέπεται σε ecoport με συγκεκριμένες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις.
Πηγή:MariNews
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής
http://www.ektelonismos.com

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Υποφέρει από... κυκλοφοριακό το λιμάνι του Πειραιά

«Μποτιλιάρισμα» στην είσοδο και στην έξοδο πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά κρατάει στη «ράδα» επιβατηγά πλοία, ακόμα και για περισσότερο από μία ώρα.
Το πρόβλημα, που ταλαιπωρεί σε ώρες αιχμής εκατοντάδες επιβάτες πλοίων της ακτοπλοΐας, οφείλεται στη μεγάλη κίνηση αναχωρήσεων και αφίξεων πλοίων, δεδομένου, μάλιστα, ότι φέτος υπάρχει και αύξηση των δρομολογίων.


Όπως μας έλεγαν έγκυρες πηγές, το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα όταν γίνονται και κινήσεις κρουαζιερόπλοιων, τα οποία είναι κατά κανόνα μεγάλα και καθυστερούν περισσότερο από τα πιο «ευέλικτα» ακτοπλοϊκά πλοία.
«Τράφικ κοντρόλ»
Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι για λειτουργικούς λόγους το «τράφικ κοντρόλ» του λιμανιού του Πειραιά δίνει κατά κανόνα προτεραιότητα στα επιβατηγά πλοία και στα κρουαζιερόπλοια που αναχωρούν και σε δεύτερο χρόνο εισέρχονται τα πλοία που έχουν άφιξη και γι’ αυτό καταγράφεται η αναμονή στην είσοδο του λιμανιού. Εξαίρεση αποτελούν τα πλοία που καταπλέουν και έχουν σε σύντομο χρόνο αναχώρηση.
Αυτές οι καθυστερήσεις ήταν και το μοναδικό πρόβλημα που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο η διακίνηση των επιβατών από το λιμάνι έγινε ομαλά και χωρίς προβλήματα χάρη στα μέτρα του λιμεναρχείου
Συγκεκριμένα, μόνο προχτές από τον Πειραιά διακινήθηκαν συνολικά 85.367 επιβάτες. Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη διακινήθηκαν 63.811 επιβάτες, από τους οποίους οι 34.107 επιβάτες αναχώρησαν με 31 δρομολόγια πλοίων και 29.704 επιβάτες επέστρεψαν με 33 δρομολόγια πλοίων.
Προσθήκη σχόλιου: Επίσης ένα άλλο κομμάτι το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Ικόνιο υποφέρει από τις διελεύσεις των φορτηγών που μεταφέρουν τα Containers. Οι δήμοι Περάματος , Κερατσινίου , Δραπετσώνας δεινοπαθούν.
Πηγή: Έθνος
Αναδημοσίευση σχόλιο: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής . http://www.ektelonismos.com/

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Λιμάνι Πάτρας :Tους έριξαν στη μοιρασιά !!

Σάλο έχει προκαλέσει στην Πάτρα η αποκάλυψη, ότι τα «κληρονομικώ δικαιώματι» 30 μέλη του σωματείου φορτοεκφορτωτών λιμένος στην Πάτρα, επί χρόνια μοιραζόντουσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ με το κόλπο της παραποίησης των τιμολογίων που εξέδιδαν στους δικαιούχους.
Συγκεκριμένα τα τιμολόγια που εξέδιδαν στον πελάτη ήταν πενταπλά.
Στην πρώτη σελίδα που... πηγαίνει στον πελάτη έγραφαν το πραγματικό ποσό με όλες τις κρατήσεις και τις εισφορές, τις οποίες και πλήρωνε ο πελάτης. Αυτό όμως φρόντιζαν να μην περνάει με το καρμπόν στα άλλα τέσσερα φύλλα που προορίζονταν ένα για το ΙΚΑ για το ΚΑΦ και για κάποια άλλη υπηρεσία. Πάνω από το δεύτερο φύλλο έβαζαν ένα διαφανές φύλλο και έγραφαν ένα ελάχιστο ποσό που περνούσε σε όλα τα αντίγραφα. Έτσι μοιραζόντουσαν μεταξύ τους την διαφορά.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, όταν κάποια μέλη του σωματείου που φέρει τον τίτλο «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» ένοιωθαν ριγμένα στη μοιρασιά και κατήγγειλαν την κομπίνα. Έτσι μπήκε το ΣΔΟΕ που έκανε φύλλο και φτερό τα παραστατικά και από τις διασταυρώσεις αποκαλύφθηκε το εύρος της κομπίνας.
Η έρευνα έδειξε επίσης, ότι το ίδιο κόλπο εφάρμοζαν και στα τιμολόγια που έκοβαν στα φερυ μποτ και για τη «λεγόμενη διαφυγούσα εργασία», ένα προνόμιο που είχαν κατοχυρώσει χωρίς να παρέχουν εργασία. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις τα έπαιρναν μαύρα χωρίς τιμολόγια. Λέγεται μάλιστα ότι η έρευνα δεν βρήκε τιμολόγια συγκεκριμένης εταιρίας η οποία έχει καθημερινή συναλλαγή με το σωματείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το κόλπο εφαρμόζεται σε όλα τα λιμάνια, στα οποία επίσης θα επεκταθεί η έρευνα.
Πηγή:Blog ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ,kentri.
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνιστής http://www.ektelonismos.com/
Σχόλιο: Και δεν ειναι μόνον σ’αυτό το λιμάνι ειναι και σε άλλα !!!!!! Αν έχουν τηνβούληση και την θέληση θα τα βρούν.

Αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων

Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν, με οριακή πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες φορτηγών στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους την Κυριακή «με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί» από την κινητοποίηση.
Οι ιδιοκτήτες υπογράμμισαν ότι περιμένουν από την κυβέρνηση να άρει την επίταξη και προειδοποιούν ότι θα επιστρέψουν στις κινητοποιήσεις εάν το υπουργείο «αθετήσει τις δεσμεύσεις του».
Οι μεταφορείς θα επιστρέψουν πίσω από το τιμόνι από αύριο, ενώ ήδη ομαλοποιείται η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων. Η αγορά έχει αρχίσει να τροφοδοτείται σταδιακά με καύσιμα από ιδιωτικά, επιταγμένα βυτιοφόρα, καθώς και τα βυτιοφόρα του στρατού.
Ήδη σχετική ομαλοποίηση παρατηρείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Aρκετά πρατήρια βενζίνης στην Αττική εφοδιάστηκαν με καύσιμα και υπήρξε λιγότερη ταλαιπωρία για τους οδηγούς. Στο νομό Θεσσαλονίκης μέχρι το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των περισσότερων πρατηρίων καυσίμων με βενζίνη.
Το πρώτο «φως» στην άκρη του τούνελ φαίνεται ότι εμφανίστηκε μετά την συμβιβαστική πρόταση που κατατλεθηκε για αναστολή της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και ταυτόχρονα άρση της επίταξης.
Την πρόταση αυτή υιοθέτησαν οι απεργοί και αργότερα την αποδέχθηκε και υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των απεργών ότι δεν προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Πηγή:Το Βήμα
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης http://www.ektelonismos.com
Σχόλιο: Συνάδελφοι καλή δουλειά και καλό κουράγιο

Έκτακτη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών ΦΔΧ

Προς εκτόνωση η αντιπαράθεση κυβέρνησης - μεταφορέων

Προς εκτόνωση φαίνεται ότι οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι νέα έκτακτη γενική συνέλευση στη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαιων Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος, όπως δεσμεύτηκε, θα προτείνει την αναστολή της απεργίας και την έναρξη νέου γύρου διαλόγου με την κυβέρνηση.
Προηγήθηκσν έντοντες διαβουλεύσεις από το Σάββατο το απόγευμα, καθώς από τις παραγωγικές και επιχειρηματικές τάξεις διατυπώθηκε η πρόταση να ανασταλεί η απεργία και η κυβέρνηση να άρει την πολιτική επιστράτευση.
Την εν λόγω πρόταση υιοθέτησαν οι απεργοί, ενώ έγινε αργότερα αποδεκτή και από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των απεργών ότι δεν προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega o κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά sτις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο.
Διεμήνυσε δε ότι η θέση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών δεν αλλάζει, καθώς και ότι το θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, το οποίο σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα από τα ιδιωτικά και τα επιταγμένα βυτιοφόρα. Στην περιοχή της Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και εκτιμάται ότι σύντομα η αγορά θα ομαλοποιηθεί.
Πηγή:Ναυτεμπορική ' ΑΠΕ
Σχόλιο: Κυριοι συναδελφοι εκτελωνιστές ετοιματήτε για αγώνα δρόμου απο Δευτέρα, χιλιάδες containers που εμειναν στο λιμάνι του Ικονίου όλες αυτές τις ημέρες πρέπει να παραληφθούν , καλό κουράγιο Αυγουστιάτικα. Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής http://www.ektelonismos.com