Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Nέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Στο ίδιο έργο θεατές γινόμαστε και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισε την πραγματοποίηση δύο 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων και αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Ζητούν το πάγωμα της εγκατάστασης της COSCO (ΣΕΠ) την 1/10/2009 και μέχρι τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από την Κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές της 4/10/2009". Αίτημα το οποίο απερρίφθη και για αυτό αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα οι εργαζόμενοι επισημαίνουν:
"Τα ΔΣ της ΟΜ. Υ. Λ. Ε. και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ είχαν απευθύνει επιστολή στη Κυβέρνηση, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και στη Διοίκηση του ΟΛΠ ζητώντας να παγώσει η εγκατάσταση (περίοδος συγκατοίκησης 6+2 μηνών) της COSCO (ΣΕΠ) στον προβλήτα ΙΙ, την 1/10/2009.
Η Διοίκηση του ΟΛΠ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.
Μετά από αυτό τα ΔΣ της ΟΜ. Υ. Λ. Ε. και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισαν, όπως είχαν δηλώσει στην επιστολή προς την Κυβέρνηση, τους Αρχηγούς των Κομμάτων και τη Διοίκηση του ΟΛΠ απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΛΠ, ως εξής :
* 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 1 & 2/10/2009.
* Αποχή από εργασία Σαββάτου και Κυριακής στις 3 & 4/10/2009.
* 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 5 & 6/10/2009.
* Επανεξέταση της κατάστασης την 6/10/2009 για τη συνέχιση του αγώνα.
Απαιτούμε το πάγωμα της εγκατάστασης της COSCO (ΣΕΠ) την 1/10/2009 και μέχρι τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από την Κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές της 4/10/2009".
Όσο αφορά τους λόγους που επιβάλλουν το πάγωμα εγκατάστασης της COSCO σύμφωνα με τοςυ εργαζόμενους είναι οι εξής:
1. Μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης 600 περίπου εργαζομένων του ΟΛΠ, οι οποίοι θα "διατεθούν" στον παραχωρησιούχο COSCO - ΣΕΠ. Η ενέργεια αυτή, κατά τη ρητή πρόβλεψη της παρ. 2, του άρθρου 28, του Ν.2190/1994, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είναι παράνομη.
2. Βρισκόμαστε σε τυπική προεκλογική περίοδο και όλα τα κόμματα της μέχρι τώρα αντιπολίτευσης έχουν καταψηφίσει και διαφωνήσει με την παραχώρηση του Σ.ΕΜΠΟ στη COSCO.
3. Υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες, όπως η προσφυγή στο ΣτΕ για την μη νομιμότητα της παραχώρησης, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά για την ακυρότητα της από 15/10/2008 απόφασης του ΔΣ/ΟΛΠ, καθώς επίσης, εκκρεμεί καταγγελία στην ΕΕ για την - εκτός Διακήρυξης και Σύμβασης - χορήγηση στη COSCO φορολογικών προνομίων και εγγυήσεων κεφαλαίων με το Ν.2687/53 (νόμος Μαρκεζίνη).
4. Η επιχειρούμενη σπουδή να επεξεργαστούν μια σειρά από νομικές διαδικασίες, όπως η κατ' εξαίρεση χορήγηση άδειας Τελωνείου στη COSCO κ.ά.
Συνεχίζουμε έναν αγώνα μακράς πνοής εναντίον μιας αποικιοκρατικής σύμβασης με χαριστικές διατάξεις."
Πηγή:Marinews
Επεξεργασία , Σχόλιο:Α.Κ (άρχισαν πάλι τα όργανα )

Δεν υπάρχουν σχόλια: