Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΥΠ.Ε.Ε Δελτία Τύπου

Δ.Τ 18/12/08
Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής κατάφερε σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων.
Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες την, 18-12-2008 στην περιοχή του Ασπρόπυργου, εντόπισε και αποκάλυψε παράνομο αποχρωματιστήριο πετρελαίου στο οποίο μετατρέπονταν το πετρέλαιο ναυτιλίας σε πετρέλαιο κίνησης.
Συγκεκριμένα εντόπισε:
Ένα (1) μηχάνημα πλυντήριο – καθαριστήριο αποχρωματισμού πετρελαίου
Ένα (1) Φ.Ι.Χ. διασκευασμένο με δεξαμενή, η οποία περιείχε 20.000 λίτρα πετρέλαιο ναυτιλίας.
Έξι (6) πλαστικές δεξαμενές των 2.000 λίτρων η κάθε μια για αποθήκευση καθαρισμένου πετρελαίου, εκ των οποίων οι τρεις (3) απ’ αυτές περιείχαν 5.500 λίτρα καθαρισμένο πετρέλαιο κίνησης
Στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχαν περίπου είκοσι (20) πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων έκαστη με κατάλοιπα καθαρισμού.
Εντός του στεγασμένου χώρου ευρέθησαν τέσσερις (4) μεταλλικές δεξαμενές κενές και τρεις (3) πλαστικές δεξαμενές των 2.500 λίτρων.
Οι παραπάνω δεξαμενές χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικός χώρος.
Επίσης, ευρέθησαν είκοσι (20) σάκοι χημικών προϊόντων στο χώρο του καθαριστηρίου – υλικά για τον αποχρωματισμό.
Ευρέθησαν παρόντες (6) άτομα στην εν λόγω αποθήκη οι οποίοι συνελήφθηκαν και σχηματίζεται εναντίον τους δικογραφία.
Δ.Τ 13/11/08
Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης παραποιημένων προϊόντων γνωστών εταιρειών, κατάφερε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αποστολής της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, καθώς και της προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, η Υπ.Ε.Ε. (Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης) ανακάλυψε και κατέσχεσε σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, χιλιάδες τεμάχια παραποιημένων προϊόντων, τα οποία επρόκειτο να διοχετευθούν στην αγορά ως γνήσια.
Η έρευνα που διήρκεσε αρκετούς μήνες, εστιάστηκε σε κυκλώματα παράνομων εισαγωγών και διακινήσεως εμπορευμάτων κινεζικής και τουρκικής προέλευσης.
Η Υπ.Ε.Ε. κατάσχεσε χιλιάδες τεμάχια παραποιημένων ενδυμάτων (μπουφάν, μπλούζες, πουκάμισα παντελόνια κ.α.) διαφόρων επωνύμων μαρκών.
Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης συνεχίζει την έρευνα για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος και τη διαπίστωση φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων
Δ.Τ 16/10/08
Σημαντικό πλήγμα κατά των κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων παραποιημένων τσιγάρων υπερπολυτελείας, από Κίνα προς Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.
Στο πλαίσιο της αποστολής της για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας και του οικονομικού εγκλήματος, η Υπ.Ε.Ε. και συγκεκριμένα κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπ.Ε.Ε. μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και παρακολούθηση αρκετών ημερών, προέβη στις 15 Οκτωβρίου, σε έλεγχο εμπορευματοκιβωτίου στο 5ο Τελωνείο Πειραιά, το οποίο ήταν ύποπτο για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.
Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 1000 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν περίπου 500 χιλιάδες παραποιημένα πακέτα τσιγάρων υπερπολυτελείας, τα οποία επρόκειτο να διακινηθούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ύψος των 1.350.000 ευρω.
Το εμπορευματοκιβώτιο έφτασε από στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Οκτωβρίου 2008, με δηλωθέν φορτίο έπιπλα από την Κίνα.
Το κλιμάκιο της Υπ.Ε.Ε. το έθεσε υπό παρακολούθηση προκειμένου να διαπιστώσει την ταυτότητα των παραληπτών του και να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες.
Τελικά δεν εμφανίστηκε κανείς, ενώ το πρόσωπο που αναγραφόταν ως παραλήπτης στα παραστατικά, ένα άτομο κυπριακής καταγωγής με έδρα τον Πειραιά, είναι εξαφανισμένο από τη χώρα εδώ και τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: